Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

28 Μαρ 2017

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ


Εδώ και χρόνια  το  Διαπολιτισμικό  Σχολείο  Νέας  Ιωνίας   στεγάζεται  σε  ένα νοικιασμένο κτήριο στην  Αλσούπολη, το οποίο δεν πληρούσε ποτέ τις προϋποθέσεις  που απαιτούνται  για τη στέγαση και τη λειτουργία  μιας σχολικής μονάδας. Κοινή  απαίτηση  εκπαιδευτικών και γονέων  ήταν η εύρεση άλλου κτηρίου και η  μετεγκατάστασή του  πριν λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Παρά το ότι έγκαιρα επισημάναμε το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα και τις επιπτώσεις που έχει στους μαθητές, φτάσαμε  στον  Ιούνιο  του 2017, όπου λήγει η μίσθωση του κτηρίου χωρίς από τους αρμόδιους φορείς να έχει δοθεί λύση.

Από τον νέο  έλεγχο  που πραγματοποίησαν οι μηχανικοί του ΟΣΚ, το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο για σχολική χρήση, ενώ κτήριο καινούριο δεν έχει  βρεθεί και  μαθητές και εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν  να πεταχτούν κυριολεκτικά στον δρόμο.  Σε κάθε  περίπτωση η ευθύνη βαρύνει διαχρονικά, το Υπουργείο Παιδείας,  Δημοτικές Αρχές και Β΄Δνση  Π.Ε.  που στην ουσία αδιαφορούν με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει  στο απροχώρητο. 
     
ΑΡΚΕΤΑ!  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΒΡΕΘΕΙ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  ΚΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ  ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΡΑ !

Καλούμε τη Δ/νση, το δήμο Ν. Ιωνίας, αλλά και τις δημοτικές αρχές των όμορων  δήμων, σε  συνεννόηση μεταξύ τους  και σε συνεννόηση  με τους  φορείς των εκπαιδευτικών  και των γονέων να διασφαλίσουν τα μορφωτικά δικαιώματα  των παιδιών και των εργασιακά  δικαιώματα των εκπαιδευτικών,  να σκύψουν σοβαρά στο πρόβλημα, να συζητηθεί άμεσα το θέμα στα δημοτικά συμβούλια, στην πρώτη τους  από σήμερα συνεδρίαση,  με τη δέσμευση ότι  μέχρι το τέλος Απριλίου 2017  θα έχουν  βρει  στην περιοχή τους  είτε νέο κτήριο, είτε χώρους που
προορίζονται   για  σχολική χρήση και δεν χρησιμοποιούνται   γι αυτό το σκοπό.


Το  Δ.Σ.  θα   προχωρήσει  σε  ανοικτή  εκδήλωση – συζήτηση  με εκπαιδευτικούς,  γονείς και φορείς της περιοχής  μας  για  το στεγαστικό  πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν και το Διαπολιτιστικό αλλά και αρκετά  από τα σχολεία της περιοχής μας  για να διεκδικήσουν συντονισμένα τα αυτονόητα για τη μόρφωση των  παιδιών μας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου