Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

31 Μαρ 2017

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο σύλλογός μας συμμετείχε την Τετάρτη 29/3/2017  στις κινητοποιήσεις που έγιναν στη Βουλή (13.00) και στο υπ.Εργασίας (14.00) μαζί με άλλους συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ.
Στο χώρο έξω από τη Βουλή  πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση αναπληρωτών με τα σωματεία τους, καθώς και φοιτητών με κύρια αιτήματα:
-      Να αποσυρθεί η τροπολογία και
-      Να γίνουν μαζικοί κα μόνιμοι διορισμοί τώρα
·        Η αντιπροσωπεία σωματείων και συλλόγων που συναντήθηκε  με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση το μόνο που κατάφεραν να αποσπάσουν ήταν… η αναρμοδιότητά του.. και η υπόσχεση μεταφοράς των αιτημάτων στον υπουργό Παιδείας.
·        Η άλλη αντιπροσωπεία αναπληρωτών και εκπαιδευτικών σωματείων που συναντήθηκε στο υπουργείο  Εργασίας με το γ.γραμματέα κ. Νεφελούδη με κύριο αίτημα την εξίσωση αδειών μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών έλαβαν επίσης ……την αναρμοδιότητά του και την παραπομπή στο υπ.Παιδείας .


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η κυβέρνηση με τα νέα ''μαθηματικά ''  με τα οποία ''περίσσεψαν'' φέτος χιλιάδες ώρες εκπαιδευτικών, οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές, ενώ οι ελάχιστες  προσλήψεις παράλληλων στηρίξεων ανάγκασαν πολλούς συναδέλφους να μοιράζονται σε 3 και 4 παιδιά ψηφίζει  τώρα τροπολογία που παγιώνει, για χιλιάδες  εκπαιδευτικούς, την αδιοριστία και επιβεβαιώνει την εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την ειδική αγωγή.
Το σχολείο, η χρηματοδότηση, τα εργασιακά δικαιώματα υποτάσσονται στους στόχους αυτής της πολιτικής που από κοινού έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ στο 3ο Μνημόνιο .Υποτάσσονται  στη λογική των απαιτήσεων της ΕΕ, των «θεσμών» και του ΣΕΒ προκειμένου να καταργηθούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και οι εκπαιδευτικοί να είναι  φθηνοί και ευέλικτοι εργαζόμενοι.  Όλες οι  αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις  του ''κόφτη''  στην εκπαίδευση σημαίνουν  λιγότερους εκπαιδευτικούς και χειρότερη παρεχόμενη μόρφωση στους μαθητές.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η αντιπαράθεση των εκπαιδευτικών για το ποιος θα δουλέψει με «λιγότερα δικαιώματα.  Ας μην τους κάνουμε τη χάρη!


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά,
 για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών και μορφωτικών αναγκών.

Ø Καλούμε τους αναπληρωτές συναδέλφους  να συμμετέχουμε την Παρασκευή 31/3, στις 18:00 στα γραφεία της ΔΟΕ στη σύσκεψη που καλεί η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής και τις τελευταίες εξελίξεις.    
  Ø Συμμετέχουμε με πολύμορφες πρωτοβουλίες στα πλαίσια της εβδομάδας δράση για τους Μόνιμους διορισμούς από τις 3-7 Απρίλη
  Ø Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup (στην Αττική 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

ü ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ τώρα για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών.
ü ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ.
ü ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
ü Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέσα από τη δομή που έχει ανάγκη το καθένα.
ü Πλήρη ασφαλιστικά  και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
ü Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές για όλη την περίοδο της ανεργίας.
ü Πλήρη ασφαλιστικά  και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.




ü Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας και ανατροφής με καθεστώς ίδιο με των μονίμων.
ü Πλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
ü Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
ü  Επίδομα θέρμανσης.




ΤΟ ΔΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου