Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

23 Μαρ 2017

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ)
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στο 8ο Νηπ/γείο Ηρακλείου με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η προγραμματισμένη, από το Δ.Σ. του συλλόγου μας, σύσκεψη Νηπιαγωγών.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα  από τη λειτουργία του Εναίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου (ΕΤΟΝ) , μετά την πρώτη εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 καθώς αυτή οδεύει προς το τέλος της.
Αρκετές από τις συναδέλφισσες που παρευρέθηκαν, από τα Νηπ/γεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας,  κατέθεσαν  τους προβληματισμούς τους και τις εκτιμήσεις τους για τη λειτουργία των σχολικών τους μονάδων στις  νέες εκπαιδευτικές και εργασιακές συνθήκες.

Κοινή διαπίστωση όλων ανεξαιρέτως είναι ότι το νέο νηπιαγωγείο δεν «περπατάει». Ούτε στη θεωρία ούτε στην πράξη, με άμεσες επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα νηπίων-προνηπίων.

Τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά μέσα στις τάξεις μας, με το αυξημένο ωράριο, τα πολυπληθή τμήματα, τις διαγνώσεις από το ΚΕΔΔΥ που καθυστερούν για τους μαθητές μας, που έχουν ανάγκη από ειδική εκπαιδευτική στήριξη, τις «άφαντες» δομές της ειδικής αγωγής, τους ακατάλληλους σχολικούς χώρους  και τη συνεχή υποχρηματοδότηση,  έρχονται να προστεθούν στη μείωση των μισθών μας, στην κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου της νηπιαγωγού, ιδιαίτερα της απογευματινής βάρδιας και  στη συντριβή της κοινωνικής μας ασφάλισης.

Απόφαση όλων μας είναι ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα έτσι ώστε κανένα από τα τμήματά μας να μην συμπτυχθεί, και καμία οργανική θέση να μην χαθεί. Εγγράφουμε όλα τα παιδιά, προνήπια-νήπια χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Συσπειρωνόμαστε στο Σύλλογό μας . Απαντάμε δυναμικά  στο υπουργείο, τη Διεύθυνση και τους σχολικούς συμβούλους ότι ομόθυμη απαίτηση μας είναι η κατάργηση του ΕΤΟΝ και όλων των αντιεκπαιδευτικών νομοθετικών ρυθμίσεων των τελευταίων χρόνων.

Διεκδικούμε τμήματα 15μελή, με πλήρη στελέχωση της ειδικής αγωγής (τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη) με μαζικούς διορισμούς  μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και καθιέρωση της δίχρονης Δημόσιας και Δωρεάν Προσχολικής Αγωγής.

Προετοιμάζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα αγωνιστικές δράσεις,  κινητοποιήσεις, παραστάσεις με στόχο την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων και των σύγχρονων λαϊκών αναγκών των νηπιαγωγών, των μαθητών μας και των οικογενειών τους.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΟ ΔΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου