Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

7 Μαρ 2017

8η Μάρτη 2017 Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αγωνιστικό μήνυμα σε όλες τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς



8 Μάρτη 1857: Οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης σηκώνουν 
το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της
Βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας μείωση του εργάσιμου 
χρόνου, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους και 

ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

8 Μάρτη 2017: Οι γυναίκες εκπαιδευτικοί, μαζί με όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, ζούνε το ανελέητο χτύπημα των δικαιωμάτων τους στην εργασία και τη μητρότητα, την εκμηδένιση του ελεύθερου χρόνου τους. 

Συναδέλφισσες,
Με αφορμή την επέτειο της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις συναδέλφισσες που δίνουν τη μάχη της μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.
Χαιρετίζει ιδιαίτερα τις συναδέλφισσες αναπληρώτριες, που κάθε χρόνο διασχίζουν τη χώρα και κάτω από αντίξοες συνθήκες (προσωπικές, οικογενειακές, οικονομικές...) εργάζονται για λίγους μήνες μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για να ξαναμπούν στον ίδιο κύκλο την επόμενη χρονιά!
Καλεί όλες εσάς, μόνιμες και αναπληρώτριες, να διδαχτείτε από την ιστορία του ριζοσπαστικού γυναικείου και του εργατικού κινήματος. Να ενώσετε τις φωνές σας με τους άντρες συναδέλφους σας και όλους τους εργαζόμενους στον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης. Να μην αφήσετε τον εργασιακό μεσαίωνα να εξαπλωθεί κι άλλο.

Συναδέλφισσες,
Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους μας, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας. 
Η πολιτική όμως της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των «θεσμών», χτίζει τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων πάνω στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων. Ετοιμάζεται να φορτώσει στην πλάτη του λαού και νέα μέτρα. Θέλει τις παλιότερες εκπαιδευτικούς μέχρι τα βαθιά γεράματα στην τάξη και τις νεώτερες χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν για να μη χάσουν την ελαστική τους απασχόληση, σε ομηρία και περιφερόμενες να μη μπορούν να κάνουν οικογένεια, σε ένα  σχολείο που ετοιμάζει τους αυριανούς φτηνούς ημιμαθείς απασχολήσιμους.

Συναδέλφισσες, μόνιμες και αναπληρώτριες
  Μην το βάζετε κάτω! Καμία υποταγή στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης!
Το μήνυμα της 8ης Μάρτη δείχνει σε όλες και όλους ότι υπάρχει διέξοδος από τη σημερινή πραγματικότητα.!

Αυτή βρίσκεται στον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μέσα από το σύλλογό μας, στη συμμαχία μας με όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα στη κοινή μας πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων για ένα μέλλον που η γυναίκα θα είναι απαλλαγμένη από το άγχος και την ανασφάλεια της ανεργίας, της μετανάστευσης, από μια ζωή-λάστιχο. Ένα μέλλον χωρίς πολέμους και προσφυγιά, που και η εκπαιδευτικός θα είναι πραγματικά παιδαγωγός της νέας γενιάς!
                                
                         ΟΛΕΣ  ΚΑΙ  ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ:
üΜόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.
üΕπαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες.
üΆδεια κύησης, τοκετού, λοχείας δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Άδεια μητρότητας για ένα χρόνο, με πλήρη μισθό, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δυνατότητα να γίνει χρήση της και από τον πατέρα.
üΕξίσωση των αδειών των αναπληρωτριών/τών με τις άδειες των μονίμων.
üΠλήρη προστασία της μητέρας και του παιδιού και παροχή κάθε διευκόλυνσης για την ανατροφή του.
üΕφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.
üΕπίδομα τοκετού 1.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάθε γέννα. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος. Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.
üΕλεύθερο χρόνο για μας και τις οικογένειές μας, με δωρεάν και ποιοτικά προγράμματα και υποδομές Αθλητισμού, Πολιτισμού. Επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, με κρατικές και δωρεάν κατασκηνώσεις.
8η Μάρτη: Σύμβολο αγώνα. Θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου