Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

20 Μαρ 2017

3 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΚΥΟΝΙΣ


Για  την προβολή ταινίας-εκδήλωση «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΡΙΖΑΝ» των Ivan Pravov και Olga Preobrazhenskaya, με Συνοδεία Ζωντανής Μουσικής από τον Τηλέμαχο Μούσα και Νίκο Γιούσεφ,ισχύει η προσφορά(εισιτήριο εισόδου €5.00) για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας.

Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 20.00

«ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΡΙΖΑΝ» 
το εκπληκτικό, φεμινιστικό μελόδραμα των Ivan Pravov και Olga Preobrazhenskayaγια πρώτη φορά στην Ελλάδα,  με Συνοδεία Ζωντανής Μουσικής από τον συνθέτη και πολυοργανίστα Τηλέμαχο Μούσα και σολίστα του μουσικού πριονιού και τον μπασίστα των 'Υπογείων Ρευμάτων' Νίκο Γιούσεφ, στα πλαίσια του πολύπτυχου αφιερώματος, που διοργανώνει η NEW STAR
«100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».
Ο φεμινισμός στον κινηματογράφο. Μια ανοιχτή αμφισβήτηση της πατριαρχίας και του παλιού τρόπου ζωής. 
Μια κινηματογραφική ανακάλυψη. Ένα κορυφαίο έργο. Μια ξεχωριστή ταινία, με λυρική φωτογραφία και με εξαιρετική προσοχή στην απόδοση των εθνογραφικών στοιχείων.
Η κινηματογραφική κάμερα «διηγείται» την ζωή ενός ρωσικού χωριού λίγο πριν και λίγα χρόνια μετά την Επανάσταση του Οχτώβρη, μέσα από τις προσωπικές ιστορίες γυναικών, όπως η Άννα, σύζυγος του στρατιώτη, αλλά και της γεμάτης ζωντάνιας και ενέργειας αδελφής της, της Βασιλίσα, η οποία θα αμφισβητήσει ανοιχτά τον παλιό τρόπο ζωής.

Εισιτήριο: €10.00, Φοιτητικό/Ανέργων €5.00
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ €5.00

Πληροφορίες κρατήσεις στο τηλέφωνο 2108220008


Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 20.00

NEW STAR και οι εκδόσεις ΠΟΛΙΣ θα παρουσιάσουν το βιβλίο:

«Η μελαγχολία της αντίστασης» του Λάσλο Κρασναχορκάι 

και αμέσως μετά θα προβληθεί η ταινία «Αρμονίες του Βερχμάιστερ» του Μπέλα Ταρ, με σενάριο βασισμένο στη «Μελαγχολία της αντίστασης».

Θα μιλήσουν οι:
Θεόδωρος Γρηγοριάδης, συγγραφέας
Βελισσάριος ΚοσσυβάκηςNEW STAR, διανομέας ταινιών Μπέλα Ταρ.
Χρήστος Μήτσης, κριτικός κινηματογράφου
Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ: θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας



Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στις 19.00

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ 

Στο πλαίσιο του ετήσιου αφιερώματος «Έλληνες Δημιουργοί εμπνευσμένοι από την Οκτωβριανή Επανάσταση», η NEW STAR και οι Εκδόσεις Άγρα, διοργανώνουν τρεις εκδηλώσεις και μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του σπουδαίου ποιητή, πεζογράφου, ψυχαναλυτή και φωτογράφου, Ανδρέα Εμπειρίκου. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου, θα ακουστούν ηχητικά αποσπάσματα με τη φωνή του ποιητή, ενώ θα αναγνωστούν ποιήματά του από το γιο του Λεωνίδα Α. Εμπειρίκο, ιστορικό και διαχειριστή του αρχείου του. Αποσπάσματα από τα ρωσικά θα διαβάσει η ελληνίστρια και μεταφράστρια του έργου του Λένα Σαρτόρι, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο έργο του Εμπειρίκου
Για την ενασχόλησή του με τη φωτογραφία και τη διαδικασία ανάδειξης του ανέκδοτου υλικού του Α. Εμπειρίκου, θα μιλήσει ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος, (εκδόσεις Άγρα), ο οποίος έχει ασχοληθεί συστηματικά με το έργο του Εμπειρίκου και έχει συμβάλει καταλυτικά στην ανάδειξή του, θα μας εισάγει στον κόσμο του ποιητή, που 42 χρόνια μετά τον θάνατό του, δεν παύει να ανταμείβει τους θαυμαστές του έργου του. Στη σχέση του με τη Ρωσία (ιδιαίτερα την Κριμαία) και τα ταξίδια του στην πατρίδα της Οκτωβριανής Επανάστασης, την «ποιητική των βιωμάτων» όπως την ονομάζει, θα μας εισάγει ο Νίκος Σιγάλας, ιστορικός και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Ανδρέας Εμπειρίκος και η ιστορία του ελληνικού υπερρεαλισμού».

Παράλληλα, θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό με επεξηγηματικά σχόλια του Λεωνίδα Α. Εμπειρίκου, από αυτό το «τρυφερά πολιτικό» ταξίδι του Εμπειρίκου στη Ρωσία, όπως αποτυπώθηκαν στο ημερολόγιο με φωτογραφίες «Ταξίδι στη Ρωσσία», που εκδόθηκε στα πλαίσια των εορτασμών για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Εμπειρίκου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σας περιμένουμε!!!

ΑΛΚΥΟΝΙΣ newstarart cinema
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)
Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο.


Με εκτίμηση
-- 
Γραφείο Τύπου NEW STAR



 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου