Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

28 Μαρ 2017

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ»


Συνάδελφοι
Το περιεχόμενο του παραπάνω προγράμματος που ξεκινάει από φέτος στα σχολεία, και σε πρώτη φάση στα Λύκεια, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο έχει κύριο στόχο: « την προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών και ιδιαίτερα της πολιτικής - κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μέσω της καλύτερης γνώσης και κατανόησης από τους μαθητές - μελλοντικούς νέους πολίτες, της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (...) και τις δυνατότητες για ενεργότερη συμμετοχή τους στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Αλήθεια, για ποιο δημοκρατικό γίγνεσθαι και για ποιες αξίες της ΕΕ μιλάει το συγκεκριμένο πρόγραμμα;
Για την Ε.Ε. των 27 εκατομμυρίων ανέργων;
Για την Ε.Ε., που μαζί με το ΔΝΤ και την κυβέρνηση τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία αφήνουν χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να στηρίξουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων;
Για την Ε.Ε. των πολέμων, της προσφυγιάς, της φτώχειας, της οικολογικής καταστροφής, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας; Για την Ε.Ε που έχει αιματοκυλήσει τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, της Συρίας, κ.α.;
 Για την Ε.Ε που προτείνει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ότι: « θα πρέπει να αναπτύξουν δράσεις και πρωτοβουλίες διαλόγου για ευρωπαϊκά θέματα, όπως: 9η Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης», για να σβηστεί από τις συνειδήσεις ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών ή «να ασχοληθούν με το θέμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα», αποκρύπτοντας την πραγματική αιτία διαχωρισμού των ανθρώπων, δηλαδή την ταξική διαίρεση της κοινωνίας .
Το νέο πρόγραμμα εξωραϊσμού της Ε.Ε.   αποτελεί πρόκληση για τους δασκάλους, τους μαθητές και τις οικογένειές του που όλοι μαζί βιώνουν τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών κατευθύνσεών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Να μη δεχτούν να γίνουν  «παπαγαλάκια» της ΕΕ. Έχουμε υποχρέωση να διδάξουμε την αλήθεια, να πούμε στους μαθητές μας τα πράγματα με το όνομα τους για τα «έργα και τις ημέρες» της Ε.Ε..

Να μιλήσουμε για το χαρακτήρα της και την αντιδραστική πολιτική της. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου