Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

29 Οκτ 2016

ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων! Κάτω τα χέρια από τους μαθητές!

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταδικάζει τη προσαγωγή 14 συνολικά μαθητών από το 5ο και 6ο Λύκειο Λαμίας, το 2ο ΕΠΑΛ και το Νυχτερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Λαμίας, που πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή του εισαγγελέα, δίνοντας το πράσινο φως στις αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας έφοδο μέσα στη νύχτα να συλλάβουν τους μαθητές και έναν από τους γονείς τους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα σχολεία τους, περιφρουρώντας τον αγώνα τους.
Το “έγκλημα” για το οποίο συνελήφθησαν οι μαθητές ήταν η διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος της ολόπλευρης μόρφωσης, σε σχολεία σύγχρονα κι αξιοπρεπή με όλες τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές και βιβλία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αυτές τις εξελίξεις είναι τεράστιες. Πίσω από τα κούφια λόγια περί κατάργησης των μαθητοδικείων, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να  τρομοκρατήσει τα ίδια τα παιδιά έτσι, ώστε να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τη βάρβαρη πολιτική της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και όχι μόνο στη Λαμία, ούτε φυσικά η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.
Όλοι μαζί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί απαντάμε με τον αγώνα μας απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, απέναντι στην αντιλαϊκή της πολιτική που εξοντώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που τσακίζει τη ζωές μας.
Διεκδικούμε:
ü  Να σταματήσει κάθε διαδικασία αυτοφώρου, κάθε εισαγγελική παρέμβαση απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές.
ü  Να σταματήσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών.
ü  Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων και η καταστολή τους από κυβερνήσεις – διοικήσεις της εκπαίδευσης.
Οι εισαγγελείς, η αστυνομία, οι χειροπέδες, τα δικαστήρια ανηλίκων και τα αναμορφωτήρια δεν έχουν θέση στο σχολείο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου