Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

16 Οκτ 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗ»  καταγγέλλει την ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης η οποία με δικαστική απόφαση ακυρώνει το 29ο Συνέδριο του ΕΚΑ (Μάιος 2016), τις αποφάσες του και τις αρχαιρεσίες του, για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Μια τέτοια δικαστική απόφαση: 
Α) Ακυρώνει στην πράξη τη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργάνων, ιδιαίτερα των δευτεροβάθμιων, να ελέγχουν και να νομιμοποιούν τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών τους αρχαιρεσιών, όπως προβλέπουν ρητά τα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Β) Ανοίγει το δρόμο του ολοκληρωτικού άμεσου ελέγχου των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία τη στιγμή που προβάλλει ως επιχείρημα ότι μοναδικός κριτής ελέγχου και νομιμοποίησης των διαδικασιών των σωματείων, δεν είναι τα ίδια τα συνδικαλιστικά όργανα και τα καταστατικά τους αλλά τα δικαστήρια !

Γ) Αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι η δικαιοσύνη δεν είναι καθόλου τυφλή όταν, προκειμένου να υπηρετήσει με τις αποφάσεις της τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση, δε διστάζει να χτυπήσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις αποφάσεις του και τους αγώνες του.

Δ) Ενισχύει τις προθέσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας στην επιβολή του νέου συνδικαλιστικού νόμου, βάζοντας το χέρι της στη δημιουργία  ενός κινήματος χειραγωγημένου  που δε θα αμφισβητεί και δε θα οργανώνει την πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, στα πρότυπα των ΓΣΕΕ -  ΑΔΕΔΥ και άλλων εργατοπατερίστικων συνδικαλιστικών οργάνων.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες και εκείνων των παρατάξεων στο ΔΣ του ΕΚΑ, οι οποίες την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, σαν έτοιμες από καιρό αποφάσισαν να καταργήσουν την εκλεγμένη διοίκηση και να πάνε στο δικαστήριο να τους διορίσει καινούργια, αρνούμενες την πρόταση της ΔΑΣ, να καταγγείλει το ΕΚΑ την απόφαση του δικαστηρίου και να μη δεχτεί οι τραπεζίτες και το κράτος να ορίσουν διοίκηση, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι της Αθήνας και και να κινητοποιηθούν τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ διεκδίκησης με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εργασίας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου