Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

20 Οκτ 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/10 14.00

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η ανασφάλεια που ζούν οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων τα τελευταία χρόνια αλλά και φέτος με την  εφαρμογή του «ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου», για χάρη του «εξορθολογισμού» τους κόστους στην Εκπαίδευση που προτείνουν ΟΟΣΑ-ΕΕ, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Οι συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας, τους  κρατούν ομήρους μεταξύ ανεργίας και απασχόλησης, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.
Η τακτική της «εξαφάνισης» των χιλιάδων  χαμένων ώρων σε ειδικά μαθήματα, ύστερα από τις  πιέσεις  του Υπουργείου και των  Δ/νσεων προς τις σχολικές μονάδες για κάλυψή των κενών από συναδέλφους που δεν έχουν σχέση με το διδακτικό αντικείμενο της κάθε ειδικότητας  «για να βγει οπωσδήποτε το πρόγραμμα» και να φανεί στους γονείς ότι όλα λειτουργούν «κανονικά» με όσο το δυνατό λιγότερο προσωπικό και όσο το δυνατό λιγότερες προσλήψεις:  στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.  Άλλους τόσους να γυρνούν έως και 5 σχολεία για κάποιους μήνες το χρόνο σαν «ξένο σώμα» στο σχολικό περιβάλλον. Δημιουργεί συνθήκες συναδελφικού «κανιβαλισμού» και εργασιακής ανθρωποφαγίας κάτω από τον εκβιασμό της αναγκαστικής μετακίνησης από σχολείο σε σχολείο.  
Το μοναδικό αίτημα που καλύπτει τις ανάγκες, κρατά ενωμένο τον κλάδο, δίνει λύση στα μεγάλα προβλήματα που ζούν οι χιλιάδες συμβασιούχοι είναι:

Κάλυψη όλων το κενών με μόνιμους μαζικούς διορισμούς  χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κανένας συμβασιούχος στην εκπαίδευση.
  • ·         Ανάκτηση των απωλειών, επαναφορά του βασικού μισθού στο επίπεδο του 2009.
  • ·         Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν τα 27.000 βεβαιωμένα κενά.
  • ·         Απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το νέου τύπου Ολοήμερο. Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις για περικοπές στα Τμήματα Ένταξης, τα Νηπιαγωγεία και το Γυμνάσιο, οι περικοπές στα μαθήματα ειδικοτήτων.
  • ·         Όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες.
  • ·         Μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, 15 για τα νηπιαγωγεία, Α και Β τάξη και 20 έως και τη Γ λυκείου, 15 στην κατεύθυνση, 10 στα εργαστήρια.
  • ·         Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου.
  • ·         Να εφαρμοστεί  ο νόμος για περαιτέρω μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για τους μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.
  • ·         Επαναφορά των υπευθύνων στα εργαστήρια στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
  • ·         Άμεση στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής. Να λειτουργήσουν όλα τα αναγκαία Τμήματα Ένταξης. Στην παράλληλη στήριξη να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή που έχει ανάγκη ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης.


 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΠΟΥ  ΚΑΛΟΥΝ
                                 ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
                                    ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

 Παρασκευή 21/10  στις 2μ.μ. στο ΥΠΠΕΘ
Όχι στην υποβάθμιση

των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου