Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Οκτ 2016

ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ.Π.Ε.Θ.


Tο υπουργείο Παιδείας καλεί εκπαιδευτικούς σε σεμινάριο που διοργανώνει η αμερικάνικη πρεσβεία και το οποίο σχετίζεται με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που ζουν στη χώρα μας.

Την πρόσκληση απέστειλε με έγγραφό του  (21ης Σεπτέμβρη) που τιτλοφορείται «Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε μικρούς πρόσφυγες από Αμερικανίδα επιμορφώτρια», την περασμένη βδομάδα το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας προς τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού και καλεί τους εκπαιδευτικούς των Αγγλικών στο διήμερο σεμινάριο που διοργανώνει στις 10 και 11 Οκτώβρη το μορφωτικό τμήμα της αμερικάνικης πρεσβείας Αθηνών στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων!
Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση, τα θέματα που θα πραγματευτεί «βιωματικά» η Αμερικανίδα επιμορφώτρια «αφορούν σε στρατηγικές διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας σε μικρούς πρόσφυγες μαθητές ηλικίας 5-9 και 10-15 ετών».

Οι τίτλοι που δίνονται στα Αγγλικά είναι ιδιαίτερα ενδεικτικοί:
«Ποιοι είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες; Ποιες είναι οι ανάγκες τους; Εχουν οι δυο ομάδες (πρόσφυγες και μετανάστες) τις ίδιες ή διαφορετικές ανάγκες;
Τεχνικές διαχείρισης της τάξης ώστε τα παιδιά να αλληλεπιδρούν και να σέβονται το ένα το άλλο.
Σχεδιάζοντας ένα πρόγραμμα Αγγλικών και μαθήματα που βοηθούν τους μαθητές να δείχνουν κατανόηση και να γίνουν πιο ανεκτικοί».
Όπως επίσης αναφέρεται στην πρόσκληση: «Το σεμινάριο είναι μέρος ευρύτερου προγράμματος του οργανισμού που εκτείνεται σε δυο περιόδους: α) περίοδο επιμόρφωσης 800 εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας με θέμα τη διδακτική μεθοδολογία σε παιδιά πρόσφυγες ηλικίας 8-17 ετών και β) περίοδο μαθημάτων Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά πρόσφυγες στις ανάλογες περιοχές διαμονής τους στη Βόρεια Ελλάδα, τη Λέσβο, την Πελοπόννησο και την Αττική (15 Ιανουαρίου 2016 - 30 Ιουνίου 2017)».
Αλήθεια με ποιο δικαίωμα:
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν σεμινάρια της αμερικάνικης πρεσβείας;
  • Η πρεσβεία των ΗΠΑ αναλαμβάνει την επιμόρφωση 800 εκπαιδευτικών στην Ελλάδα για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως είναι η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων;
  • Η πρεσβεία των ΗΠΑ μαζί με τις διάφορες ΜΚΟ αναλαμάνουν  την εκπαίδευση χιλιάδων προσφυγόπουλων, που σε ό,τι αφορά την οργάνωση, τις προϋποθέσεις και το περιεχόμενο, πρέπει να αποτελούν αποκλειστικά κρατική ευθύνη;
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Ο  ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ ΠΡΟΚΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

 Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλει την εξωφρενική πρόκληση και την υποκρισία των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Από τη μια δολοφονούν τους λαούς και από την άλλη φορούν το προσωπείο του Καλού Σαμαρείτη. Αυτοί που ρήμαξαν χώρες με τους βομβαρδισμούς τους, που σκόρπισαν στους τέσσερις ανέμους εκατομμύρια ξεσπιτωμένους  για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα θέλουν να ασχοληθουν με τη μόρφωση (!) των κατατρεγμένων που δημιούργησαν. Έλεος πια!

Αυτοί δεν έχουν ντροπή !  Εμείς να μην το επιτρέψουμε.

           Κανένας εκπαιδευτικός στο σεμινάριο.
         Να το ακυρώσουμε στην πράξη.
        Καλούμε τους συναδέλφους, τους συλλόγους γονέων, τις λαϊκες επιτροπές και τα σωματεία της περιοχής μας  να μπουν μπροστά στον αγώνα για να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.
        Είναι αίσχος και βάρβαρη προσβολή της νοημοσύνης, των αντιιμπεριαλιστικών αισθημάτων και αγώνων του λαού μας.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου