Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

4 Οκτ 2016

Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει 10αδες τμήματα στα ΕΠΑΛ!!

Όλοι τη Τετάρτη 5-10-2016, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των περικοπών στην παιδεία με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας (αρ. πρωτ: Φ12/159571/Δ4/28-09-2016) σχετικά με την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ κλείνει δεκάδες τμήματα όχι μόνο σε όλη την Αττική αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, αφού σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου το περσινό ποσοστό των ολιγομελών τμημάτων από το 35% θα πέσει φέτος κάτω από το 10%.
Η απόφαση αυτή:
α) Αναγκάζει πολλούς μαθητές να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, μετά από δύο ή τρεις χρονιές στο σχολείο τους, να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις διασχίζοντας 2, 3 ή και περισσότερους δήμους προκειμένου να τελειώσουν την ειδικότητά τους.
β) Έρχεται να προστεθεί στα ήδη συγχωνευμένα τμήματα τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, στις πιέσεις για συμπτύξεις τμημάτων στα Λύκεια, στις Ομάδες Προσανατολισμού,τις περικοπές ωρών στο Γυμνάσιο, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια σε Γυμνάσια και Λύκεια, τις αλλαγές στα Ολοήμερα στη Πρωτοβάθμια.
γ) Δρομολογεί νέες  απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, παραπέρα τσάκισμα των εργασιακών διακαιωμάτων των μονίμων με τη δημιουργία νέων πλαστών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών και υποχρεωτικές μετακινήσεις.
 δ) Συνεχίζει  πιο επιθετικά το δρόμο των 2.000 συγχωνεύσεων σχολείων επί ΠΑΣΟΚ – Διαμαντοπούλου, των 2.000 διαθεσιμοτήτων επί ΝΔ – Αρβανιτόπουλου!
Να µην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά μας να μπουν στο µόνιµο κόφτη Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ∆ΝΤ.
  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα των ΕΠΑΛ. Κάθε νέος να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και οι χαμένες διδακτικές ώρες. 
  •   Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών και των μαθητών. Δωρεάν και με κρατική ευθύνη να δίνονται όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα, τα βιβλία, κ.α. Δωρεάν βιβλία σε όλους τους σπουδαστές και όχι από φωτοτυπίες.
  •  Να καταργηθεί κάθε πιστοποίηση, κάθε επαγγελματική εξέταση, το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.
  •  Η πρακτική άσκηση να είναι ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Ασφάλιση και πληρωμή με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη.
  •  Εργαστήρια σύγχρονα χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών, βιβλία σύγχρονα με την ευθύνη του κράτους.
  • Μείωση των μαθητών ανά τάξη και εργαστήριο (δύο εκπαιδευτικούς ανά 10 μαθητές), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ευθύνη του κράτους καμία εμπλοκή των επιχειρήσεων
Όλοι  μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικοί την Τετάρτη 5-10-2016  

   στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου