Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

26 Οκτ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη Συνάντηση Αναπληρωτών ΕΕΠ/ΕΒΠ στο Υπουργείο Παιδείας

ΑΠΟ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΙΘΩΝ
(protovoulia.anap.oro@gmail.com)


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, οι οποίοι έδωσαν το μαχητικό "παρών" στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, στις 24/10. Τα συνθήματα που επικράτησαν για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, καθώς και το να μπει τέλος στην ομηρία των αναπληρωτών - που κάθε χρόνο  αναπληρώνουμε τον εαυτό μας! - δείχνουν την κατεύθυνση των βασικών διεκδικήσεων, των αναγκών των ίδιων των αναπληρωτών, αλλά και των μαθητών και των οικογενειών τους σε ειδικά και γενικά σχολεία.
Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία των αναπληρωτών που συναντήθηκαν με τον κ. Κασσιανό, προέκυψε πως οι μόνιμοι διορισμοί μεταφέρονται στο απώτερο και ασαφές μέλλον, ενώ ο Οκτώβρης, για άλλη μια χρονιά, θα βγει για τα ειδικά σχολεία χωρίς το απαραίτητο ειδικό βοηθητικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Ειπώθηκε, επίσης, πως μέχρι τις 27 Οκτώβρη θα σταλούν στις Περιφέρειες (εκτός Κ. Μακεδονίας λόγω των ενστάσεων στον ΑΣΕΠ) οι οριστικοί πίνακες αναπληρωτών, καθώς η πρόσληψη γίνεται κατά Περιφέρεια, κάτι που, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, σχεδιάζεται να αλλάξει από του χρόνου με την υιοθέτηση ενιαίου πίνακα. Ακόμα έγινε αναφορά στον αριθμό των προσλήψεων, οι οποίες σύμφωνα με το Υπουργείο θα είναι 2.500 για τους κλάδους του ΕΕΠ και του ΕΒΠ.
Όσον αφορά τη φετινή καθυστέρηση στις προσλήψεις, για ακόμα μια φορά, οι αναπληρωτές ΕΕΠ/ΕΒΠ έγιναν μπαλάκι από το Υπουργείο στον ΑΣΕΠ και πάλι πίσω, με τη μια πλευρά να ρίχνει ευθύνες στην άλλη για την καθυστέρηση. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πάντως, εξοικονόμησαν μισθούς σχεδόν 2 μηνών! Φαίνεται πως η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της στο Υπουργείο μας εμπαίζουν κανονικά!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν αυτή την ξεκάθαρα αντιλαϊκή πολιτική, η οποία στέλνει χιλιάδες μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο σπίτι τους, δημιουργεί εργασιακές συνθήκες λάστιχο για τους αναπληρωτές ΕΕΠ/ΕΒΠ και εκπαιδευτικούς, γυρνάει την παιδεία δεκαετίες πίσω! Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποδείχτηκαν πραγματικά άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων κυβερνήσεων και υπουργών, αφού μέχρι κεραίας όχι μόνο εφαρμόζουν τα συμφωνημένα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά με περίσσιο θράσος βάζουν το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά!
Οι υποσχέσεις για 20.000 διορισμούς μετατράπηκαν σε χιλιάδες απολύσεις, σε ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης στην εκπαίδευση, στο πετσόκομμα δικαιωμάτων. Για την πολιτική τους αποτελούμε κόστος και πολυτέλεια! Για τους μαθητές, αντίστοιχα, ιδιαίτερα στα ειδικά σχολεία, η πολιτική αυτή οδηγεί σε αλυσιδωτά προβλήματα αφού εμποδίζεται η συνεχόμενη και σταθερή παρέμβαση από εξειδικευμένο προσωπικό, η ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή, εμποδίζεται η ίδια τους η ένταξη. Είτε στέλνονται σπίτι τους, είτε σε ιδιώτες. Απαξιώνεται το επιστημονικό μας έργο.

Καλούμε τους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ να συνεχίσουν τις διεκδικήσεις των δίκαιων αιτημάτων ακόμα πιο δυναμικά. Κόντρα στη μοιρολατρία και την απογοήτευση που καλλιεργούνται για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων, καλούμε όλους τους αναπληρωτές να σηκώσουν κεφάλι!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ – ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ!

Συμμετοχή όλων των αναπληρωτών – αδιόριστων συναδέλφων να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Κανένας συμβιβασμός με την «ρεαλιστικότητά» τους! Κριτήριο διεκδίκησης αποτελούν οι ανάγκες μας και οι εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών στα σχολεία! Δεν πάμε βήμα πίσω από αυτό!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου