Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

1 Φεβ 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  εκφράζει την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, που με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, δίνουν αγωνιστική απάντηση στην ταξική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην αντιαγροτική ΚΑΠ της Ε.Ε, με τις οποίες οδηγούνται στη φτωχοποίηση και στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες μικροί αγρότες.
Το χτύπημα που δέχεται σήμερα συνολικά η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο είναι το ίδιο χτύπημα που δέχεται και η φτωχή αγροτιά και οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης.
Με το αντιασφαλιστικό Ν/Σ που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, την μείωση επιστροφής του ΦΠΑ, του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, τις μεγάλες αυξήσεις των εισφορών στον ΟΓΑ, της ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, θα μειωθεί δραστικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, ενώ η νέα ΚΑΠ 2014-2020 που περικόπτει επιδοτήσεις, επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς τους  μικρομεσαίους αγρότες, θα οδηγήσει την κτηνοτροφία στον αφανισμό, συγκεντρώνοντας τη γη και την παραγωγή στα χέρια των μεγαλοαγροτοεπιχειρηματιών, εντείνοντας την διατροφική εξάρτηση του λαού μας.
Οι μικροί αγρότες-κτηνοτρόφοι ενώ βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει, πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς σε βάρος τόσο των ίδιων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού εμείς οι εργαζόμενοι της πόλης και οι   αυτοαπασχολούμενοι αγοράζουμε ακριβά τα προϊόντα.
Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και δικός μας αγώνας ενάντια στην βάρβαρη ταξική πολιτική. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση, διεκδικώντας να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε, με στόχο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας.                                         
ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ  ΟΛΟΙ  ΜΙΑ  ΓΡΟΘΙΑ             
 ΓΚΡΕΜΙΣΕ   ΜΝΗΜΟΝΙΑ   ΚΑΙ   ΑΦΕΝΤΙΚΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου