Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

27 Φεβ 2016

Αλληλεγγύη στον αγώνα της αγροτιάς

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗ» εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτιών καταγγέλλοντας το κυβερνητικό σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής των  κινητοποιήσεών τους.
Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων και στην άσκηση ποινικών διώξεων προετοιμάζει νέο γύρο τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Είναι η συνέχεια της συκοφάντησης των αγώνων του εργαζόμενου λαού για την επιβίωσή του, από τη συγκυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη γιατί διατηρεί το νόμο που θεωρεί αδίκημα τις κινητοποιήσεις στις εθνικές οδούς.  Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση προσφέρει συνεχώς νέα προνόμοια σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και  βιομήχανους θεωρώντας τους "ευεργέτες" και "στυλοβάτες" της οικονομίας, αντιμετωπίζει  τους φτωχούς αγρότες ως εγκληματίες. Για μας όμως "έγκλημα" είναι το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, η ανεργία, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φοροληστεία  και η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το νόμο - λαιμητόμο, τον οποίο μαζί με τους εργάτες, τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα απαιτούμε την απόσυρσή του.
Συνάδελφοι-συναδέλφισσες.
Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί που μαζί με τους εργάτες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία, στις 12-13 Φλεβάρη πλημμυρίσαμε την Αθήνα και στείλαμε μήνυμα στην κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο – λαιμητόμο, να υψώσουμε τώρα τείχος προστασίας και αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου