Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

25 Φεβ 2016

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ  ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκοσυριακών συνόρων είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς εμπλέκει το λαό και τη χώρα ακόμα βαθύτερα στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στην Ανατολική Μεσόγειο.


Αυτή η απόφαση που συμφωνήθηκε ομόφωνα από τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ, στο όνομα της "φύλαξης" των ελληνοτουρκικών συνόρων και της "καταπολέμησης των προσφυγικών ροών", στηρίχτηκε σε κοινή πρόταση των κυβερνήσεων  Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιχειρεί να εμφανίσει το ΝΑΤΟ ως "φύλακα-άγγελο", τη στιγμή που το ίδιο στηρίζει ανοιχτά τις προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της χώρας μας, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών και νησίδων, ως "γκρίζες ζώνες" από τη μεριά της Τουρκίας. Η κυβέρνηση καλεί την ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία, δηλαδή τα καπιταλιστικά κέντρα που προκαλούν το προσφυγικό πρόβλημα, με την ιμπεριαλιστική τους επέμβαση στη Μέση Ανατολή, να το «λύσουν», με στρατιωτικές δυνάμεις! ΗΠΑ, NATO και ΕΕ ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, τον εξοπλισμό του "Ισλαμικού Κράτους", για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για την αύξηση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία της ΕΕ για: "Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή", αναβάθμιση του ρόλου των κατασταλτικών μηχανισμών όπως η FRONTEX, δημιουργία στρατοπέδων εγκλωβισμού μεταναστών (hot spots), συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρωΝΑΤΟική ομπρέλα. Το  προσφυγικό πρόβλημα χρησιμοποιείται για μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που διαμορφώνονται από τον πόλεμο στη Συρία.

Συνάδελφοι, είναι ξεκάθαρο σε ποια βάση ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν προκαλέσει το αιματοκύλισμα στην Λιβύη, την Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, στο Ιράκ και στην Ουκρανία.  Σε ποια βάση γίνεται αυτή η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη χώρα μας. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, για την κερδοφορία τους και τον έλεγχο του πλούτου. Γι' αυτά τα συμφέροντα ο λαοί της περιοχής δεν πρέπει να θυσιαστούν, να επιλέξουν ξένη σημαία.

Για να αποτρέψουμε τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι εξελίξεις χρειάζεται να υψώσουμε πιο αποφασιστικά τη φωνή μας και να δυναμώσουμε την πάλη μας απαιτώντας:

Ø    Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. Αποδέσμευσή της από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Ø     Άμεση απεμπλοκή της χώρας στους νέους Νατοϊκούς και Ευρωενωσιακούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με αφορμή του προσφυγικό. Όχι σε νέες επεμβάσεις σε τρίτες χώρες, με πρόσχημα δήθεν το χτύπημα των διακινητών.
Ø     Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας. Να κλείσει η βάση της Σούδας - ορμητήριο πολέμου. Να σταματήσουν οι κοινές ασκήσεις με ελληνική συμμετοχή. Κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν πίσω τα πλοία.
Ø     Ούτε ένα ευρώ για Νατοϊκούς εξοπλισμούς.
  

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας 
και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την
Πέμπτη 25 Φλεβάρη στις 6 μ.μ.   ενάντια στην παρουσία 
του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου