Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

23 Φεβ 2016

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ : ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ …. ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ


Σχετικά με το δημοσίευμα – δελτίο τύπου του ΥΠ.Π.Ε.Θ( 22/2/2016)

Η  πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ αναφέρει ότι η ίδια δεν έχει χορηγήσει άδεια εισόδου σε εκπροσώπους της εκκλησίας στο μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά η προηγούμενη του κ. Λοβέρδου………Η σχετική εγκύκλιος  βέβαια στάλθηκε  στη Β’ Δ/νση Π.Ε  στις 3/2/15 και στα σχολεία στις 9/2/15, μετά την κυβερνητική αλλαγή . Αυτές τις μέρες όμως, ένα  χρόνο μετά,  κάποιοι διευθυντές βασιζόμενοι σ’ αυτή την εγκύκλιο προτείνουν  στους συλλόγους διδασκόντων να  συνεδριάσουν προκειμένου να εγκρίνουν  την παρουσία κληρικών στις τάξεις.

Εκείνο πάλι που  ισχύει είναι ότι με βάση τον  νόμο για το «νέο σχολείο» και  την άδεια του Υπουργείου ο κάθε ιδιώτης επενδυτής – «χορηγός» μπαίνει  ή προσπαθεί να μπει στο δημόσιο σχολείο από την πόρτα και όχι από το παράθυρο( βλέπε μπανάνες, εταιρείες προσωπικής υγιεινής, οδοντοϊατρικών προϊόντων, σίτιση μαθητών μέσω ιδρυμάτων και ΜΚΟ.. κλπ), κάτι που πολλές φορές έχουμε καταγγείλει.

Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας δεν απαλλάσεται από τις ευθύνες των προκατόχων της . Ακολουθώντας όλες τους τις κατευθύνσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ μας έχουν συνηθίσει στα «θαύματα»... 

Αν το υπουργείο  θέλει  να διαφυλάξει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα     του σχολείου να μη μεταθέτει τις ευθύνες  στους διευθυντές των σχολικών μονάδων και στους συλλόγους .

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου