Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

19 Φεβ 2016

Το Υπουργείο Παιδείας έκανε πάλι το θαύμα του!


Το υπουργείο με το υπ΄ αρ. πρωτ. 6482/Δ2/15-1-2015 έγγραφό του δίνει την άδεια στο αίτημα της Ι. Μητρόπολης Ν.Ιωνίας-Φιλαδελφείας εισόδου της  στα  σχολεία της περιοχής μας και της  παρουσία της   στο μάθημα των θρησκευτικών. Το υπουργείο μάλιστα ρίχνει την ευθύνη για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης στην συναίνεση των διευθυντών και των συλλόγων διδασκόντων  των σχολικών μονάδων.

Για ποιο λόγο το υπουργείο επιτρέπει στην Ι.Μ. να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο μάθημα; Για να διαπιστώσει κάποιος ιερωμένος αν ο εκπαιδευτικός κάνει σωστά τη δουλειά του; Και με ποια ιδιότητα η εκκλησία έχει ρόλο στη διδακτική πράξη;  
Τότε το ίδιο θα ισχύσει αν π.χ  η Μαθηματική Εταιρεία ζητήσει την παρακολούθηση του μαθήματος των Μαθηματικών ή η Ένωση Φιλολόγων του μαθήματος της Γλώσσας κ.ο.κ.   Με την ίδια λογική και τα διάφορα προγράμματα που εφαρμόζονται μέσα από την Ευέλικτη Ζώνη όπως η Αγωγή Υγείας, μπορεί να έρθουν να τα  παρακολουθήσουν εκπρόσωποι νοσοκομείων, ιδιωτικών κλινικών ή φαρμακευτικών εταιρειών!  Ή το πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής, εκπρόσωποι εταιρειών τροφίμων ή αλυσίδας καταστημάτων παρασκευής φαγητού! Και... πάει λέγοντας. Και όλοι μαζί να  αξιολογούν τη διδακτική ικανότητα των εκπαιδευτικών και την επίτευξη ή όχι των διδακτικών στόχων του κάθε μαθήματος ή προγράμματος! Ωραία! Το «νέο» σχολείο στην πλήρη του εφαρμογή!

Αυτό το σχολείο όμως δεν απαντά στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Ξέρουμε  την πολιτική του υπουργείου. Και όσο αυτή η πολιτική είναι μακριά από τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας τόσο θα μπλέκονται οι ρόλοι και τα δικαιώματα του κάθε φορέα.  Αν δεχτούμε τώρα την παρουσία ενός κληρικού στην τάξη μας ανοίγει ο δρόμος  και για ένα σωρό άλλους  φορείς δημόσιους ή ιδιωτικούς,  που θέλουν να εμπλακούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, να προβάλλουν ανάλογες απαιτήσεις. Εδώ αμφισβητείται εμμέσως πλην σαφώς η παιδαγωγική μας επάρκεια! Εδώ το υπουργείο στρώνει πονηρά το χαλί της αξιολόγησης!

Ο Σύλλογός μας, αλλά και ο κλάδος μας, με συλλογικές αποφάσεις έχει αρνηθεί την είσοδο και την παρουσία την ώρα του μαθήματος ακόμα και στους σχολικούς συμβούλους (τουλάχιστον όσο υφίσταται η αξιολόγηση) κάτι που μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί από  τους συναδέλφους. Ας  μην την πατήσουμε από ‘κει που δεν το περιμένουμε...

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σας καλούμε να μη δεχτείτε καν να συζητήσετε την παραπάνω πρόταση του υπουργείου, ως θέμα συνεδρίασης συλλόγου διδασκόντων, όταν αυτός συγκληθεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Δεν είστε υποχρεωμένοι ούτε να την συζητήσετε ούτε να την  υλοποιήσετε.  Θα καταγγείλουμε ως παράνομη την οποιαδήποτε προσπάθεια, ακόμα  και της «φιλικής» προτροπής, ή της ανάθεσης της υποχρεωτικής εφαρμογής  της παραπάνω πρότασης, παρά τη θέληση των συναδέλφων.

Ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα  να μην επιτρέψει την είσοδο στην τάξη του και την  εμπλοκή εξωσχολικών φορέων στην εκπαιδευτική διαδικασία ! Το  Δ.Σ του παρέχει πλήρη κάλυψη.

   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου