Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

19 Φεβ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ 17/2/16

Στις 17/2/2016, ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» συμμετείχε στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας  μαζί με άλλους Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και εκπροσώπους των εργαζομένων στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για ενηλίκους. Ο Υπ. Παιδείας κ. Φίλης στην συνάντηση που ακολούθησε ήταν πραγματικά αποκαλυπτικός:
1) Υποστήριξε ότι τα εναπομείναντα 3000 κενά δε δημιουργούν πρόβλημα γιατί δεν είναι στην καρδιά(!!) του εκπαιδευτικού συστήματος και ότι θα καλυφθούν  από τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που δήθεν πλεονάζουν και είτε διατίθενται σε γραμματειακή υποστήριξη ή ενισχυτική διδασκαλία, και με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών  στα πλαίσια της ίδιας διεύθυνσης αλλά και περιοχής ακόμα και για μία ώρα!

2) Επιβεβαίωσε ότι η όποια ενισχυτική διδασκαλία γινόταν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα κοπεί και οι εκπαιδευτικοί θα τρέχουν να καλύψουν "τρύπες" από δω και από κει. Η ενισχυτική στα Γυμνάσια, θα αρχίσει μετά από 15 μέρες (Μάρτη δηλαδή!) με αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου (!), ενώ η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη θα καταργηθεί για φέτος.
  
3) Υπερασπίστηκε ότι η τροπολογία για τα Τμήματα Ένταξης, δεν τα διαλύει, κάνοντας μάθημα στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών (!) για τα καλά της διάχυσης της δουλειάς του ειδικού παιδαγωγού από τμήμα σε τμήμα και από σχολείο σε σχολείο!
  
  4) Δήλωσε ότι η ηγεσία του Υπ. Παιδείας έχει εκπονήσει πολυσέλιδη μελέτη που μιλάει για 20.000 χιλιάδες διορισμούς στην εκπαίδευση, την επόμενη τριετία!!! Αλήθεια ποιον εμπαίζει η κυβέρνηση και ο κ. Φίλης; Γιατί, αφού είχαν σκοπό να κάνουν διορισμούς, που το 3ο μνημόνιο αποκλείει στα πλαίσια του εξορθολογισμού της εκπαίδευσης και της προσαρμογής της στις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ και ΟΟΣΑ, δεν προέβλεψαν ανάλογο κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό; Μιλάει για μόνιμους διορισμούς και την ίδια στιγμή δεν έχει λύσει ούτε τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών την επόμενη χρονιά! Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά προσπαθεί να εξαπατήσει τους χιλιάδες αδιόριστους συναδέλφους.
  
 5) Στη συνάντηση συμμετείχαν και δύο εκπρόσωποι των 450 εργαζομένων στα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης, που τελείωσαν και δεν έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τη συνέχιση του προγράμματος, ο Υπ. Παιδείας, αφού δήλωσε ότι ο ίδιος δε γνωρίζει το θέμα καλά, τελικά παραδέχτηκε ότι οι 450 αυτοί εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι!
     6) Ανήγγειλε την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας με άλλη νομοθετική ρύθμιση, γιατί, όπως είπε, η παρούσα έχει παγώσει (ΠΔ 152...) και υποσχέθηκε για πολλοστή φορά ότι θα καταργηθεί.

Οι απαντήσεις της πολιτικής  ηγεσία του Υπ. Παιδείας αποδεικνύουν ότι τις επόμενες μέρες πρέπει να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε όλα τα σχολεία γιατί οι εξελίξεις που έρχονται είναι πολύ αρνητικές.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε και να επιβάλουμε εξελίξεις που θα επιτρέψουν σε μας και τα παιδιά μας να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας! Όλοι στον αγώνα!

Απαντάμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και με 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική

Απεργία εάν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή το Νόμο - Λαιμητόμο που τσακίζει την Κοινωνική Ασφάλιση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου