Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

14 Φεβ 2016

ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


                                                            
 Εδώ  και καιρό, έχει στηθεί μια βιομηχανία διώξεων  εναντίον συναδέλφων  είτε από στελέχη της εκπαίδευσης είτε από δ/ντές σχολικών μονάδων, είτε από κάποιους  «αγανακτισμένους»  γονείς  σε όλη την ελληνική επικράτεια.  Επειδή γίναμε γνώστες  ανάλογων κρουσμάτων  και στη δική μας περιφέρεια , θεωρούμε ότι  όλα  αυτά μόνο τυχαία περιστατικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Πιστεύουμε ότι οι περισσότερες διώξεις  έχουν στόχο να  τρομοκρατήσουν  τους εκπαιδευτικούς,  ιδιαίτερα εκείνους που προσπαθούν να δώσουν ένα διαφορετικό,  προοδευτικό περιεχόμενο  και σε ό,τι αφορά την παρεχόμενη γνώση αλλά και σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση και λειτουγία ενός σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Οι διάφοροι  κατήγοροι που  ψάχνουν την παραμικρή αφορμή   για την  τιμωρία  εκπαιδευτικών, τάχα για το καλό των παιδιών,  προφανώς το κάνουν για  παραδειγματισμό όλων  όσων αντιστέκονται  στην   εφαρμογή  του σχολείου της αγοράς. 

Τα  περί «δικομανίας» και «ιδιορρυθμίας», που αποδίδονται από  μερικούς ως εξήγηση για την πρακτική όλων αυτών που επιδίδονται σε ένα συνεχές κυνήγι μαγισσών με ανυπόστατες και συκοφαντικές κατηγορίες σε βάρος συναδέλφων,  μάλλον ως  άλλοθι  λειτουργούν  για τα κίνητρα των εν λόγω «αρχαγγέλων» της εκπαιδευτικής  «κάθαρσης».

 Αν για τους εκπαιδευτικούς που κατηγορούνται, δεν υπάρχει πραγματικό ποινικό  ή  πειθαρχικό παράπτωμα, τότε όλοι αυτοί  που κινούνται εναντίον τους,  είναι σίγουρο  πως είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία κύκλων ή φορέων  μιας  έρπουσας φασιστικής ιδεοληψίας  και απαιτείται η δημόσια καταδίκη τους, ακόμα και η ποινική τους δίωξη όταν αποδειχτεί η αθωότητα των διασυρομένων,  και η απομόνωσή τους  από  το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα.  

 Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία διατήρησε ακέραιο τον πυρήνα του απαράδεκτου πειθαρχικού δικαίου που θέσπισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο Σύλλογος μας είναι στο πλευρό, με όποιο τρόπο χρειαστεί, όλων των  συναδέλφων που διώκονται  με άδικες και ψευδείς κατηγορίες και απαιτεί:
·              
                      Να καταργηθεί το απαράδεκτο – αντιδραστικό πειθαρχικό δίκαιο.
·    Να δίνεται όλος ο φάκελος και κάθε στοιχείο που αφορά την καταγγελία στο συνάδελφο πριν την ΕΔΕ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου