Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

12 Δεκ 2014

ΕΦΗΜΕΡ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ : Δάσκαλοι-ζογκλέρ για να καλυφθούν τα κενά

Θα έφριττε και ο Σολομών από τη «λύση» που προσπαθεί να δώσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πρόβλημα έλλειψης δασκάλων της δυτικής Θεσσαλονίκης: Για να καλυφθεί ένα κενό σε άλλο σχολείο, μετακινείται ένας δάσκαλος από το Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη, τη θέση του οποίου θα καταλάβει συνάδελφός του, που ήδη έχει αναλάβει, εκτός από τα καθήκοντά του στο ολοήμερο σχολείο, τη διδασκαλία μαθητή με σύνδρομο Down και μαθήματα κατ’ οίκον σε παιδί με λευχαιμία!
Την υπόθεση, που έχει αναστατώσει τη σχολική κοινότητα της περιοχής, έφερε στο φως η ιστοσελίδα Voria.gr. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει 18 τάξεις και 19 δασκάλους. Οπως καταγγέλλουν όμως γονείς, ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του Δημοτικού ότι ο δάσκαλος που είναι υπεύθυνος για τα δυο συγκεκριμένα παιδιά και για το ολοήμερο, καλείται πλέον να διδάσκει σε τάξη και ένας άλλος συνάδελφός του να μετακινηθεί σε σχολείο με κενά της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά τους, οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει υπεράριθμος δάσκαλος» και με την απόφαση αυτή, εν μέσω του σχολικού έτους, δημιουργείται τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, ενώ διαταράσσεται η ηρεμία ενός σχολείου με 380 παιδιά. Χθες μάλιστα, προχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και δεν άφησαν τα παιδιά τους να μπουν στις σχολικές αίθουσες. Σε συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργο Καρατάσιο, έλαβαν απλώς μια υπόσχεση επανεξέτασης του προβλήματος.
«Προσπαθούμε πάντα για το συμφέρον των μαθητών. [...] Με εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά κριτήρια, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις», ανέφερε γενικά και αόριστα ο κ. Καρατάσιος...

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου