Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

3 Δεκ 2014

ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, πέρα από τα χρόνια προβλήματα που έχουν όλα τα Ειδικά Σχολεία και η Ειδική Αγωγή στο σύνολό της, έχει κι ένα ακόμα πρόβλημα :
Δεν στεγάζεται σε δικό του κτήριο, αλλά «φιλοξενείται» μέσα σ΄ ένα Ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης αναπήρων (Χατζηπατέρειο).

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί ένα δημόσιο σχολείο να στεγάζεται μέσα σ΄ ένα ιδιωτικό σχολείο που έχει το ίδιο περιεχόμενο. Η ύπαρξη του δημόσιου σχολείου, μέσα στο χώρο του ιδιωτικού, αντικειμενικά ευννοεί το ιδιωτικό και τις λειτουργίες του. Τι συνειρμοί θα γινόταν π.χ. αν ο Δήμος στεγαζόταν μέσα σ΄ ένα μεγάλο super market ή αν η διεύθυνση πρωτοβάθμιας στεγαζόταν μέσα σ΄ ένα ιδιωτικό σχολείο ;  

Χρειάζεται ο Δήμος και η Διοίκηση να δρομολογήσουν διαδικασίες για τη στέγαση του Ειδικού αυτού σχολείου σε δικό του χώρο.

  • Άμεσα να βρεθεί χώρος για τη στέγαση του ειδικού δημοτικού σχολείου.
  • Μακροπρόθεσμα να διεκδικηθεί να χτιστεί δικό του κτήριο.

Την περσινή χρονιά, ο Σύλλογός μας υπέβαλε αυτό το αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης. Ζητήσαμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί σχετική απόφαση.

Το θέμα δεν πήγε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο με τρόπο αυθαίρετο και αυταρχικό.

Επανερχόμαστε και ζητάμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε κάθε περίπτωση να μας δοθεί απάντηση στο αίτημα.



Ταυτόχρονα, σημειώνουμε ότι το σχολείο αυτό

  • Έχει τεράστιες ανάγκες σε χρηματοδότηση και υλικοτεχνική υποδομή, μιας που πρόκειται για σχολείο για «ειδικά» παιδιά και μάλιστα παιδιά με ιδιαίτερα μεγάλα προβλήματα.
  • Πρόκειται για ένα σχολείο που έχει ιδρυθεί πρόσφατα με αποτέλεσμα ακόμα να μην είναι εξοπλισμένο με όλα όσα του είναι απαραίτητα.
  • Ακόμα, το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου αυτού το πληρώνουν οι γονείς.  Κι αυτό πρέπει να σταματήσει. Να αναλάβει η διοίκηση κι ο δήμος όλο το κόστος της λειτουργίας του σχολείου.
  • Ιδιαίτερο θέμα που αφορά το εν λόγω σχολείο και πρέπει κι αυτό να αντιμετωπιστεί, είναι η μεταφορά των μαθητών με αναπηρίες στο σχολείο τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου