Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

3 Δεκ 2014

Να δοθεί ΤΩΡΑ εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό για να παρακολουθήσει τις σπουδές του!

Ο Νίκος Ρωμανός, που μπροστά στα μάτια του ξεψύχησε ο φίλος του, Αλέξης Γρηγορόπουλος, βρίσκεται φυλακισμένος με την κατηγορία συμμετοχής στους πυρήνες της φωτιάς.
Ο Νίκος Ρωμανός μαζί με άλλα τρία παιδιά, έγκλειστα στις φυλακές Αυλώνα, φέτος συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασαν σε διάφορα ΑΕΙ.  Σπουδαία επιτυχία και των παιδιών και των διδασκόντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο, που λειτουργεί εντός της φυλακής, που σε τόσο δυσμενείς συνθήκες τα κατάφεραν. Μάλιστα,  ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναγνωρίζοντας την υπερπροσπάθεια των παιδιών θέλησε να δώσει έπαθλο 500 ευρώ στο καθένα.
Στην τελετή για την παράδοση των χρημάτων, παρέστησαν μόνο δύο από τους τέσσερις επιτυχόντες. Ένας είχε μεταχθεί και ο Ν. Ρωμανός αρνήθηκε να παραλάβει το χρηματικό βραβείο. Μετά από αυτό,  μόνο σε δύο από αυτούς δόθηκε η προβλεπόμενη εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσουν τη σχολή τους. Ο ένας, είναι «κατά σύμπτωση» αυτός που αρνήθηκε το βραβείο, ο Νίκος Ρωμανός. Γι’ αυτό προχώρησε σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του να φοιτήσει στη σχολή που προηγουμένως του είχε επιτραπεί να δώσει εξετάσεις. Μαζί του στην απεργία πείνας για να του συμπαρασταθεί και ο φίλος του και συγκρατούμενός του, Γιάννης Μιχαηλίδης.
Ο Ρωμανός βρίσκεται  ήδη τρίτη βδομάδα σε απεργία πείνας.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί συντασσόμαστε με αλληλεγγύη στον αγώνα του Ν. Ρωμανού να σπουδάσει ακόμα και μέσα από τις φυλακές.
Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναφαίρετο για κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα νέο.
 Αυτό ισχύει και για όσους κρατούνται στις φυλακές, πολύ περισσότερο που η εκπαίδευση θα έπρεπε να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της διαδικασίας κοινωνικής επανένταξης.
 Κάθε λοιπόν απαγόρευση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους, όπως προβλέπει ο σωφρονιστικός κώδικας, είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να αρθεί.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου