Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

21 Δεκ 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Συλλόγου μας στο Λαύριο κι η ξενάγησή μας στους αρχαιολογικούς χώρους των αρχαίων πλυντηρίων μετάλλων και του αρχαίου θεάτρου του Θορικού. Ευχαριστούμε τη συναδέλφισσα Νατάσσα Αβραμίδου που για άλλη μια φορά μας έκανε την ξενάγηση (πάντα αφιλοκερδώς). Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου συναγωνιστή Βάλσαμο Συρίγο για την ξενάγηση που επίσης μας έκανε και για όλη την ενημέρωση για την ιστορία του εργατικού κινήματος του Λαυρίου απ΄ την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου οργανώνει ιστορικούς περιπάτους στο Λαύριο με ξενάγηση για σχολεία ή για ομάδες που ενδιαφέρονται. Όποιος συνάδελφος ενδιαφερθεί μπορεί να επικοινωνήσει με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για να κανονίσει την επίσκεψη αυτή.
Η ιδιαίτερη «στιγμή» της εκδρομής μας ήταν η επίσκεψη στον καταυλισμό των Κούρδων πολιτικών προσφύγων και η παράδοση των υλικών που μαζεύτηκαν στα σχολεία σαν αλληλεγγύη σ΄ αυτούς τους ταλαιπωρημένους και κυνηγημένους ανθρώπους και στον αγώνα τους.
Χρειάζεται να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στη συλλογή της βοήθειας, που η ποσότητά της ήταν έκπληξη και για μας που τα μαζέψαμε. 
Τους παραδώσαμε όλα τα υλικά που είχαν μαζευτεί, πριν απ΄ όλα για τα παιδιά (γραφική ύλη, παιχνίδια, ρούχα, γλυκά κλπ), αλλά και για τους Κούρδους που βρίσκονται στα στρατόπεδα πρσφύγων στο Κομπάνι (ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες, παπλώματα, μπουφάν, κλπ).  Εκείνοι μας υποδέχτηκαν με ένα ζεστό τσάι και ενημέρωση για τις συνθήκες της ζωής τους εδώ, αλλά και για την πορεία του αγώνα τους για τη δημιουργία ανεξάρτητης πατρίδας για το λαό τους.
Τους αφήσαμε την υπόσχεση ότι θα ... τα λέμε ...

 ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΖΑ
ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΘΟΡΙΚΟΥ 











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου