Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

24 Νοε 2013

Νηπιαγωγοί Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ": Γράμμα στους γονείς των μαθητών μας



ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ
 
Αγαπητοί γονείς

Επικοινωνούμε για άλλη μια φορά φέτος για να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Βρισκόμαστε στο μήνα Νοέμβριο και τα σχολεία λειτουργούν με δεκάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και ειδικότητες. Το ολοήμερο σχολείο υπολειτουργεί ή δε λειτουργεί καθόλου. Αρκετά προνήπια σε κάθε περιοχή έμειναν εκτός νηπιαγωγείου.  Ο αριθμός των μαθητών ασφυκτικός σε πολλές περιπτώσεις. Τα τμήματα ένταξης λειτουργούν με δυσκολίες και την  «παράλληλη στήριξη» για τα παιδιά που την έχουν ανάγκη ακόμα την περιμένουμε.


Αυτό το διάστημα όμως ήρθε και ένα νέο στοιχείο να προστεθεί και να αναστατώσει τη σχολική ζωή. Είναι ένα νέο πληροφοριακό σύστημα που ονομάζεται  my school. Το κατέστρωσε το υπουργείο παιδείας όπου ζητά από το διευθυντή του δημοτικού και την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου να συμπληρώνει σε καθημερινή βάση πολύπλοκα πεδία που αφορούν προσωπικά δεδομένα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών. Όπως για παράδειγμα όνοματα γονέων επάγγελμα,μορφωτικό επίπεδο των γονιών, Α.Μ.Κ.Α. μαθητών, ποινές που τους επιβάλλονται, έπαινοι …… Καθώς και γνωματεύσεις από ΚΕΔΔΥ ή από Ιατροπαιδαγωγικά κέντρα όταν πρόκειται για μαθητές με ειδικά προβλήματα. Στοιχεία που μέχρι και σήμερα βρίσκονται στα σχολεία και φυλάσσονται ως απόρρητα.

Για όλα αυτά τα στοιχεία ποια εγγύηση υπάρχει ότι δε θα διαρρεύσουν ή δε θα πουληθούν σε φίλιες εταιρίες; Είναι γνωστό άλλωστε ότι στις μέρες μας οι τράπεζες πληροφοριών αποτελούν περιζήτητο εμπόρευμα. Τι τα θέλουν αυτά τα στοιχεία; Δεν τα έχουν άραγε; Ποιος ξέρει πόσα λεφτά θα φαγωθούν σε αυτή την νέα καινοτομία ;

Τη στιγμή μάλιστα που το ελληνικό δημόσιο σχολείο βιώνει την πολιτική της υποχρηματοδότησης, τη στιγμή που τα σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο, ούτε χαρτί, ούτε αναλώσιμα. Τη στιγμή που δεν έχουν τραπεζοκόμους, καθαρίστριες και φύλακες.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί που ανήκουμε στο σύλλογο «Π.Ε. Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλουμε τη μεθόδευση αυτή, αρνούμαστε να βάλουμε πλάτη  σε κάτι τέτοιο. Οι νηπιαγωγοί του συλλόγου μας δε θέλουμε  να σπαταλάμε τον χρόνο μας στο να περνάμε όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα στοιχεία στις περίεργες ηλεκτρονικές πύλες. Ο ρόλος που έχουμε αναλάβει απέναντι στους μαθητές μας είναι καθαρά παιδαγωγικός. Είναι η εκπαίδευση και αγωγή τους καθώς και η ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Αν θέλει το Υπουργείο να κάνει κάτι καλό για τα νηπιαγωγεία :

·  Ας ιδρύσει κι άλλα νηπιαγωγεία για να μπορούμε να πάρουμε όλα τα προνήπια.
·  Ας λειτουργήσουμε τμήματα των 15 παιδιών για να γίνεται καλύτερα η αγωγή των νηπίων και προνηπίων.
· Ας διορίσει κι άλλους  νηπιαγωγούς.
· Ας στείλει νηπιαγωγούς της ειδικής αγωγής και τη παράλληλης στήριξης παντού όπου χρειάζεται.
· Ας φέρει βοηθητικό προσωπικό στα νηπιαγωγεία (τραπεζοκόμους, γραμματεία, καθαρίστριες, φύλακες, κλπ).
· Αν του … περισσεύουν λεφτά, ας τα δώσουν για την ομαλή λειτουργία των νηπιαγωγείων και για το σύγχρονο εξοπλισμό τους, για αναλώσιμα και για πετρέλαιο.
· Ας κατοχυρώσει το ωράριο των νηπιαγωγών.
· Ας σταματήσει την πολιτική της σχολειοποίησης και εντατικοποίησης του νηπιαγωγείου, σε βάρος της αγωγής και της ολόπλευρης ανάπτυξής των νηπίων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου