Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

9 Νοε 2013

Κοινή ανακοίνωση - καταγγελία Συλλόγων Εκπαιδευτικών για απαξιωτική στάση του περιφ. Δ/ντη


Κοινή ανακοίνωση – καταγγελία

Των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε.

«Σωκράτης», «Κ. Σωτηρίου», «Έλλη Αλεξίου», «Γ. Σεφέρης», «Παλαιού Φαλήρου».


Καταγγελία στην απαράδεκτη απαξιωτική στάση του περιφερειακού Διευθυντή.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/10/13, με αφορμή το θέμα της υποβάθμισης τριών σχολείων στην Αν. Αττική, συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι σύλλογοι της Αν. Αττικής «Σωκράτης» και «Κ. Σωτηρίου», αλλά και οι σύλλογοι της Αττικής «Έλλη Αλεξίου», «Γ. Σεφέρης», «Παλαιού Φαλήρου».

Ενώ οι σύλλογοι είχαμε ενημερώσει από τις προηγούμενες μέρες τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης  κ. Γκίνη για τη συγκέντρωσή μας, ο περιφερειακός ήταν άφαντος. Η γραμματεία δήλωσε ότι τον ψάχνει και θα μας ειδοποιήσει και ο ίδιος είχε κλειστό το κινητό. Όταν μετά από αρκετή ώρα αναμονής, οι σύλλογοι αποφασίσαμε να επιδώσουμε το ψήφισμα, καταγγέλλοντας τη στάση του και να αποχωρήσουμε για την απεργιακή συγκέντρωση βρεθήκαμε μπροστά σε ένα ανεπανάληπτο γεγονός.

Η πόρτα της περιφέρειας ήταν κλειδωμένη. Στο χτύπημα του κουδουνιού  διαπιστώσαμε ότι είχαν κατεβάσει την ασφάλεια, ώστε το κουδούνι να μη λειτουργεί και στο χτύπημα της πόρτας δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση.

Τελικά η αντιπροσωπεία των συλλόγων θυροκόλλησε το ψήφισμα και αποχώρησε.

Διαμηνύουμε στον περιφερειακό ότι όσο και να κρύβεται από τους συλλόγους θα μας βρίσκει μπροστά του και κάτω από τη συντονισμένη πάλη των συλλόγων - εκπαιδευτικών και γονέων θα υποχρεώνεται να παίρνει πίσω τις αυθαίρετες και αντιεκπαιδευτικές του αποφάσεις, όπως έκανε και στην περίπτωση των τριών σχολείων της Αν. Αττικής.

Καμία σύμπτυξη τμήματος δε θα περάσει

Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου