Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

2 Νοε 2013

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ - " Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ" ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11/2013


ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ
Σάββατο 23 του Νοέμβρη 2013, στις 9:00 μ.μ.
στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3, κοντά στη Βουλή).
Θα δούμε το έργο «Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ» του Πέτερ Βάις.
Παίζουν οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος, Παύλος Ορκόπουλος, Τζέννη Κόλλια, Θόδωρος Γράμψας, Γιάννης Γούνας κ.ά. 

Το έργο "Η Ανάκριση" (Die Ermittlung, 1965), είναι ένα συγκλονιστικό, αποκαλυπτικό και δριμύ κατηγορητήριο κατά του ναζισμού, που βασίστηκε στα πρακτικά της δίκης βασικών στελεχών του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης και εξόντωσης του Άουσβιτς. Ένα αποκαλυπτικό έργο – ντοκουμέντο που μιλά για το σήμερα με τα αδιάσειστα στοιχεία του χθες. Ένα πολύ κοντινό μας χθες, το οποίο αναφέρεται στις σκοτεινότερες σελίδες της ιστορίας ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει πόσο σημερινοί μπορεί να είναι οι κίνδυνοι και πόσο απαραίτητη είναι η εγρήγορση και η καταγγελία παρόμοιων και πανομοιότυπων φασιστικών-ρατσιστικών – ναζιστικών φαινομένων σήμερα.

Θα μας οργώσει τη μνήμη και μέσα από τα ιστορικά ντοκουμέντα, μέσα από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα που συνέβησαν στα τρομερά χρόνια των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης, θα μας αναγκάσει να ξαναθυμηθούμε, κάτω από ποιά διαδικασία ο άνθρωπος μπορεί να χάσει την ανθρώπινη υπόστασή του και να μεταβληθεί σ’ ένα άβουλο και θλιβερό κτήνος.»

Πούλμαν του Συλλόγου όπως πάντα απ΄ το άγαλμα της Ηλέκτρας Αποστόλου στις 7:30 μ.μ. την ίδια μέρα.  Τιμή εισιτηρίου 11 ευρώ.
 
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 6972008336

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου