Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Νοε 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΣΩ «ΕΣΠΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                            
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης                            
Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία                                                                              
2102812938 – 6972008336                                                                           
 
Αρ.Πρωτ. 5
Νέα Ιωνία 4/11/2013
Προς : Τα μέλη του Συλλόγου
Τον τύπο

ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΣΩ «ΕΣΠΑ».
Πολλά ερωτήματα έγιναν προς το Σύλλογό μας από συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ, της «παράλληλης στήριξης», για το θέμα του ωραρίου τους. Ταυτόχρονα όμως έχουμε και καταγγελίες για «εντολές» σχολικών συμβούλων προς τους συναδέλφους αυτούς, που τους λένε «πρέπει να μένετε στο σχολείο 8 – 2», «εσείς δεν έχετε διδακτικό ωράριο, κλπ.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ", δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση :

1.      Οι συνάδελφοι του ΕΣΠΑ έχουν τα ίδια δικαιώματα με κάθε άλλο εκπαιδευτικό. Το περιβόητο «8-2» δεν ίσχυε ποτέ και δεν ισχύει ούτε τώρα. Κι εμείς όλοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, δε θα αρχίσουμε να απεμπολούμε δικαιώματά μας. 
2.      Υπογραμμίζουμε  το δικαίωμα των συναδέλφων να αποχωρούν από το σχολείο μετά το τέλος του Διδακτικού τους ωραρίου, εφόσον δεν τους έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουν σε τάξη,  για να  απασχολήσουν τα παιδιά, αφού έχουν συμπληρώσει το διδακτικό τους ωράριο.
3.      Καλούμε τα στελέχη της εκπαίδευσης να μην συμβάλλουν στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων αυτών.
4.      Δεν μπορεί να λύνονται όλα τα προβλήματα των σχολείων, «όπως όπως», χωρίς διορισμούς. Οι «λύσεις» που προτείνουν οι σχολικοί σύμβουλοι κι η διοίκηση είναι «μπακαλίστικη» και καμιά σχέση δεν έχουν με την παιδαγωγική ή με τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
·        Δεν μπορεί για παράδειγμα ο ίδιος συνάδελφος, να είναι υπεύθυνος παράλληλης στήριξης για δυο παιδιά και μάλιστα σε διαφορετικά τμήματα.
·        Δεν μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός, όποιο ρόλο κι αν έχει μέσα στο σχολείο, να μην κάνει ποτέ διάλειμμα και να μην έχει δικαίωμα ούτε να πάει στην τουαλέτα.
·        Δεν μπορεί ο συνάδελφος της παράλληλης στήριξης να κάνει εφημερία.
·        Δεν μπορεί ο καθένας να δημιουργεί δεδομένα απ΄ το πουθενά και πατώντας στην «εξουσία» του, να τα προυσιάζει ότι του έρχεται σα δήθεν «νόμους» και «ειδικά  καθηκοντολόγια για τους ΕΣΠΑ».

5.      Αυτές τις άθλιες «λογικές» που φέρνει μαζί του το «Νέο Σχολείο» δε θα περάσουν. Με τα «ψέμματα» δε λειτουργεί σχολείο. Καλούμε τους συναδέλφους του ΕΣΠΑ να ενημερώνουν το Σύλλογο για την παραμικρή αυθερεσία διευθυντή ή σχολικού συμβούλου.
6.      Οι συνάδελφοι του ΕΣΠΑ δεν είναι τα «ορφανά» των σχολείων. Είναι μέλη του Σωματείου μας κι έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας. Ο Σύλλογος είναι δίπλα τους και γι΄ αυτό το θέμα και για ότιδήποτε άλλο.
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου