Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

1 Νοε 2013

Δ.Τ. του Συλλόγου για τη συνάντηση των Δ/ντων Β΄ Αθήνας με τον Δ/ντη Διεύθυνσης και τον Περιφερειάρχη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΗΣ Β’  ΑΘΗΝΑΣ

ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Συνάδελφε – συναδέλφισσα 

Την  Πέμπτη 31/10/13, όλοι οι διευθυντές δημοτικών σχολείων της Β΄ Αθήνας και οι σχολικοί σύμβουλοι, συμμετείχαν σε σύσκεψη με το Διευθυντή Διεύθυνσης της Β΄ Αθήνας και τον Περιφερειάρχη. Εκεί, έγινε φανερό, και στον πιο «αφελή» ή «καλοπροαίρετο» ότι οι εντολές των διευθυντών της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας, δεν έχουν καμιά έγνοια για τα σχολεία, για τους μαθητές μας, για την παιδαγωγική, αλλά ούτε και για τη λογική. Οι εντολές τύπου «λειτουργήστε τα όπως μπορείτε χωρίς άλλο προσωπικό», «υπάρχουν πολλά κενά αλλά δε θα καλυφθούν γιατί οι δεξαμενές στέρεψαν», «αν μπορείτε λειτουργήστε τα σαν ΕΑΕΠ – αν όχι λειτουργήστε τα όπως το παλιό σύστημα ή μεικτό», «ανά τρία τέσσερα σχολεία, κάντε μετακινήσεις εκπαιδευτικών ώστε τουλάχιστον το ένα να είναι ΕΑΕΠ και τα άλλα να μην είναι», αυτό δείχνουν. 

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στα σχολεία δεν είναι ούτε «κακοτυχία», ούτε «φυσικό φαινόμενο», ούτε «Αρμαγεδώνας». Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ που εφαρμόζονται τόσα χρόνια και στην παιδεία. Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής και των εντολών που αναπαράγουν οι ίδιοι αυτοί που τώρα παριστάνουν τον «προβληματισμένο». Οι πρώτοι που ήξεραν «πού πάει το πράγμα» ήταν αυτοί. Και το οδηγούσαν εκεί. Η πολιτική κι η λογική του Νέου Σχολείου είναι αυτή. Κι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουν να λειτουργήσουν τα σχολεία με τον τρόπο που διατάζουν τα αφεντικά τους (κυβέρνηση – ΕΕ – OOΣA - ΔΝΤ) είναι να μας τρομοκρατήσουν όλους για να αποδεχτούμε συνθήκες γαλέρας για μας και για τους μαθητές μας. Αυτή την έννοια έχουν κι οι φανεροί εκβιασμοί απειλές σε βάρος των Διευθυντων, απ΄ τον Περιφερειακό Διευθυντή κι απ΄ το Διευθυντή Διεύθυνσης.

Το σωματείο μας είχε προειδοποιήσει πολύ νωρίς για το τι ακριβώς σημαίνει «Νέο Σχολείο». Αλλά και για το ρόλο που επιφυλάσσουν στους Διευθυντες. Τώρα ίσως δεν είναι ώρα να σας θυμίσουμε τι έλεγε ο καθένας μας. Είναι όμως η ώρα να σταθεί ο καθένας στο ύψος του.

Πιστεύουμε ότι με φοβέρες, με απειλές και εκβιασμούς, επιδιώκουν να πιέσουν ώστε οι Διευθυντές «να βάλουν πλάτη» για το πέρασμα αυτής της άθλιας πολιτικής στα σχολεία. Που θα στηρίζεται (όπως είπαν) σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση των μαθητών στα τμήματα κλπ. Σκλάβοι και κωπηλάτες στη «γαλέρα» που ετοιμάζουν δε θα είναι  μόνο οι δάσκαλοι, αλλά και οι Διευθυντές, που «δεν έχουν Σαββατοκύριακο», «δεν έχουν ωράριο», «εργασία μέχρι και 17 ώρες τη μέρα» όπως είπαν. 

  •   Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση με τη μεριά των μαθητών, των συναδέλφων, του λαού. Να μην υπηρετήσουν άλλο τα τσιράκια της ΕΕ και της Τρόικας.
  • Είμαστε παιδαγωγοί κι όχι «μπακάληδες» σαν τους προϊσταμένους μας. Με τα ψέμματα σχολείο δε λειτουργεί.
  • Δεν είναι δυνατό να ταυτιζόμαστε ή να εξυπηρετούμε, αυτούς  που έβαλαν τώρα στο μάτι τους καρκινοπαθείς και τους χρονίως πάσχοντες.
  • Έχουμε όπλα : Το Σύλλογο. Μπείτε στο μέτωπο της αντίστασης σ΄ αυτές τις αντιδραστικές επιδιώξεις. Δείξτε σ΄ όλους τους ανθρώπους (γονείς κλπ) τι  σημαίνει νέο σχολείο. Δεν αξίζει τον κόπο να μένετε όμηροι των γερακιών ή για ένα διευθυντικό ψωροεπίδομα.
  • Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να βάλουν φρένο σε κάθε αντιπαιδαγωγική προσπάθεια σε βάρος των μαθητων μας,  ή αντεργατική απόπειρα σε βάρος των εργασιακων μας δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ 2013 ΣΤΙΣ 8:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Από το Δ.Σ.

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου