Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

10 Νοε 2013

Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για νέες συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβαθμίσεις ή ιδρύσεις σχολείων

Αρ. Πρωτ. 13
Νέα Ιωνία 11/11/2013
Προς : Δήμους Ν. Ιωνίας,  Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον τύπο

 
Θέμα: Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για νέες συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβαθμίσεις ή ιδρύσεις σχολείων.
Το Υπουργείο Παιδείας, με πρόσφατο έγγραφό του (169106/Δ4, της 7-11-2013), με θέμα : «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-15», καλεί τους Διευθυντές Διεύθυνσης να προτείνουν σχολεία που πρέπει να καταργηθούν, να συγχωνευθούν, να υποβαθμιστούν ή και νέα σχολεία που πρέπει να δημιουργηθούν. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση τους ζητά «να ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων για κάθε είδους  σχολική μεταβολή (ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, υποβιβασμό, κατάργηση ή μετατροπές)». (Επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο εδώ: Μεταβολές Σχολικών Μονάδων 2013).
Φυσικά, με το γνώριμο και σ΄εσάς ύφος του και στα πλαίσια της χρόνιας πολιτικής του, που φορτώνει το κόστος της λειτουργίας των σχολείων και της μεταφοράς των μαθητών στους Δήμους (δηλάδή τελικά ξανά στους πολίτες), απαιτεί από σας να δηλώνετε ταυτόχρονα και τη δυνατότητά σας να αναλάβετε αυτές τις λειτουργικές δαπάνες. Κι όλα αυτά μέχρι 20/11/13.
Τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής ευθύνης σας είναι γνωστά και σ΄ εσάς όσο και σ’  εμάς. Όμως περισσότερο γνωστό και επείγον είναι οι ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή μας, για τις οποίες έχουμε τοποθετηθεί κι εμείς κι εσείς επανειλημμένα.
Παρακαλούμε λοιπόν να επαναλάβετε τις θέσεις που έχετε διατυπώσει και στο παρελθόν. Ότι δηλαδή :
1. Δεν υπάρχει ούτε λόγος, ούτε ανάγκη, ούτε δυνατότητα για κατάργηση, συγχώνευση ή υποβάθμιση κανενός σχολείου στο Δήμο σας.
2. Αντίθετα υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την ίδρυση και λειτουργία νέων νηπιαγωγείων, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες φοίτησης για όλα τα νήπια και προνήπια που κατά εκατονάδες μένουν εκτός στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μαζέψει τα τελευταία τρία χρόνια (και τα γνωρίζουν και οι δήμοι), είναι επείγουσα ανάγκη η ίδρυση και λειτουργία τουλάχιστον τριών νέων νηπιαγωγείων στη Νέα Ιωνία, άλλων τριών στο Ηράκλειο κι άλλων τριών στη Μεταμόρφωση.
3.  Ανάγκη επίσης υπάρχει για ίδρυση τρίτου Δημοτικού Σχολείου στη Λυκόβρυση.
4. Προτείνουμε στην απάντησή σας να επαναλάβετε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους η κάλυψη των δαπανών των σχολείων. Η παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους σύμφωνα με το σύνταγμα που ισχύει ακόμα στη χώρα μας (άρθρο 16).
Παρακαλούμε
1. Να μας καλέσετε στις συνεδριάσεις των επιτροπών ή των δημοτικών συμβουλίων που θα συζητήσουν αυτό το θέμα.
2. Να κοινοποιήσετε και στο Σύλλογό μας τις απαντήσεις σας προς τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, ώστε να ενημερώσουμε κι εμείς τα μέλη του Συλλόγου μας.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                           ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου