Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

11 Απρ 2017

Με διαδικασίες fast track, διαμορφώνουν πλασματικά πλεονάσματα, κλείνουν τμήματα, περικόπτουν προσλήψεις αναπληρωτών!



Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη διαδικασία!
Το Υπουργείο Παιδείας απαιτεί από τους Διευθυντές Σχολείων, με εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε στα (κλειστά) σχολεία, να προσδιορίσουν τα οργανικά κενά και πλεονάσματα της επόμενης σχολικής χρονιάς μέσα σε ελάχιστες μέρες (10 - 12 Απρίλη).
Αντίστοιχα απαιτεί από τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ να νομιμοποιήσουν αυτή τη fast track διαδικασία, συνεδριάζοντας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα ως τις 12 Απρίλη και γνωμοδοτώντας σχετικά. Μέχρι τις 12/4 ζητάει από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να ελέγξουν τα καταχωρημένα στοιχεία και να βγάλουν τα κενά, τα πλεονάσματα και τις "υπεραριθμίες", ενώ ως 13/4 οι Περιφερειακοί Δ/ντές να καταθέσουν την πρότασή τους για ελλείμματα και πλεονάσματα! Τέτοια πρεμούρα και το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι πρόκειται για συνηθισμένη διαδικασία τη στιγμή που αυτό γινόταν 2 μήνες αργότερα! Παράλληλα "θυμίζει" το νομοθετικό πλαίσιο και καλεί σε πειθαρχημένη εφαρμογή του!

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δε νοιάζονται για τον προγραμματισμό των μεταθέσεων, όπως ισχυρίζεται., γιατί τέτοιες ούτε πέρυσι έκανε, παρά ελάχιστες, ούτε φέτος θα κάνει!

Εκείνο που προωθούν είναι η ασφυκτικότερη πίεση για περιστολή των αναγκών άρα και των δαπανών! Εξαφανίζουν τα κενά και βγάζουν πλεονάσματα, που θα τροφοδοτήσουν την «κινητικότητα». Η κυβέρνηση, προετοιμάζει νέο κλείσιμο τμημάτων και νέο κόφτη στις προσλήψεις αναπληρωτών!

Είναι φανερό πως οι εξελίξεις αυτές χτυπούν μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και εργασιακές σχέσεις εκπ/κών.
ü Απαιτούμε το Υπουργείο να αποσύρει την εγκύκλιο και να εκδώσει νέα για μετά τις γιορτές, στην οποία να αποτυπώνονται τα κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων (πχ 20 το πολύ μαθητές ανά τμήμα). Να διασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθούν μεταθέσεις – διορισμοί με βάση τις ανάγκες αυτές.
ü Καλούμε τους διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην συμπληρώσουν κανέναν πίνακα πριν το άνοιγμα των σχολείων.
ü Καλούμε τους αιρετούς και τα μέλη των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή τη διαδικασία.
ü Καλούμε τον κλάδο σε επαγρύπνηση.
ü Μέσα στις γιορτές να ενημερώσουμε γονείς – μαθητές.
ü Καλούμε, τέλος, σε παράσταση διαμαρτυρίας με το παραπάνω πλαίσιο στις διευθύνσεις κατά περιοχή και στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 12/4 11 πμ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου