Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

11 Απρ 2017

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ και ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ….. ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ…… ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ…... ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΨΕΜΑΤΑ 
 Η συγκεκριμένη αφίσα, με τις  υπογραφές του Υπουργείου Παιδείας, της Ε.Ε. και των δομών του ΕΣΠΑ, έχει σταλεί από τις διευθύνσεις  στα Νηπιαγωγεία όλη της χώρας.

Σύμφωνα  με το περιεχόμενό της θα πρέπει να πιστέψουμε ότι στην Ελλάδα του 2017 έχουμε κατοχυρωμένη διετή προσχολική αγωγή, η οποία μάλιστα με τη συμβολή αυτών που υπογράφουν την αφίσα αναβαθμίζεται κιόλας!!!

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ......ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ !

Στο Νηπιαγωγείου του 2017:
·         Υπάρχουν χιλιάδες Προνήπια σε όλη την Ελλάδα, όπως και εκατοντάδες στην περιοχή μας που είναι εκτός προσχολικής αγωγής ή σε ιδιωτικές δομές επειδή ούτε η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ούτε οι προηγούμενες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ικανοποίησαν το αίτημα για 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδία.
·         Υπάρχουν εκατοντάδες Νήπια και Προνήπια στην περιοχή μας που φοιτούν σε χώρους ακατάλληλους (9ο και 23ο Ν/γείο Ν. Ιωνίας) και επικίνδυνους που ούτε για αποθήκες δεν κάνουν (5o N/γείο Ηρακλείου- 2ο και 13ο  Ν/γεία Ν.Ιωνίας...).
·         Η υποχρηματοδότηση των Νηπιαγωγείων και των Σχολείων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας ακόμα και στη θέρμανση.
·         Με την Υπουργική απόφαση της κυβέρνησης για το «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο», υποβαθμίστηκε το Ολοήμερο και μετατράπηκε σε καθαρή φύλαξη, μέσω της αποσύνδεσης της παιδαγωγικής διαδικασίας ανάμεσα σε πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα, ενώ αυξήθηκε και το ωραρίο των Νηπιαγωγών.

Αλήθεια όλα αυτά αποτελούν ενίσχυση του Νηπιαγωγείου;

  ü  Τέρμα πιά με την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Η 2χρονη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα όλων παιδιών του λαού, είναι απαίτηση των εργαζόμενων γονιών.
  ü  Όλοι στο αγώνα για μόρφωση – δουλειά και ζωή στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.
  ü  Όλοι στον αγώνα για να υπερασπίσουμε τη ζωή και τα δικαιώματα μας απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης στηρίζουν διαχρονικά όλων των πολιτικών δυνάμεων και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που στηρίζουν διαχρονικά την πολιτική του Ευρωμονόδρομου και της υποταγής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου