Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

2 Απρ 2017

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΡΚΟ ΣΚΟΥΦΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΑΜΠΑΖΗ



Το ΔΣ του Συλλόγου Π.Ε «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης και εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου,  Δημοτικό Σύμβουλο και αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ν. Χίου και Γιώργη Αμπαζή, Πρόεδρο της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ Χίου, αιρετό Α’ΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου και μέλους του ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γών Χίου, που δικάζονται στις 3/4/2017.

 Οι συνάδελφοι διώκονται εδώ και χρόνια, ύστερα από σειρά  μηνύσεων του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, επειδή εξέφρασαν δημόσια την πολιτική τους άποψη, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στη δράση και τη λειτουργία των λεγόμενων «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσειων» (ΚΟΙΝΣΕΠ),  ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Τέτοιες διώξεις εντάσσονται στα γενικότερα αντεργατικά σχέδια του περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία, της ποινικοποίησης των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης και της πολιτικής ζωής.

Η απόπειρα όμως τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιστέκεται στις αντιλαϊκές πολιτικές θα συναντήσει τη συσπειρωμένη, μαζική και αγωνιστική απάντηση σύσσωμου του συνδικαλιστικού κινήματος και όλων των εργαζομένων.


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου