Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

3 Απρ 2017

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!


Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης με θέμα:
           «Καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή».
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Με το προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης:
ü Απαξιώνεται το βασικό πτυχίο στην Ειδική Αγωγή (5 μονάδες) και εξομοιώνεται σχεδόν με το μεταπτυχιακό (4 μονάδες) ή το διδακτορικό (6 μονάδες).
ü Απαξιώνεται η προϋπηρεσία (0,25 ανά μήνα).
ü Δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των κενών στην Ειδική Αγωγή, από εκπαιδευτικούς της Γενικής  Εκπαίδευσης, χωρίς καμία εξειδίκευση!
ü Θεσπίζονται σειρά κοινωνικών κριτηρίων, όπως η πολυτεκνία, που αλλάζουν άρδην τη σειρά κατάταξης.

Πρόκειται στην ουσία για καθορισμό κριτηρίων για την απόλυση αναπληρωτών κι όχι προσλήψεων!

 Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί σοβαρές ανατροπές στον τρόπο πρόσληψης,  μέσα από αλλαγές στη σειρά κατάταξης, δηλαδή σε απολύσεις! Πρόθεσή της είναι να γενικεύσει την κάλυψη κενών με εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης. Επιβεβαιώνεται ότι συνεχίζει στον ίδιο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων που τσακίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, με τις ευλογίες της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων!

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές αφορούν όλους τους αναπληρωτές, και της Γενικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης, αλλά και τους μόνιμους συναδέλφους! Αποτελούν προάγγελο συνολικότερων αλλαγών στις προσλήψεις αναπληρωτών, στη «διαχείριση» του προσωπικού, στην καθιέρωση καθεστώτος μόνιμης κινητικότητας, στο έδαφος της πολιτικής των περικοπών και των μηδενικών διορισμών!

O πυρήνας του προβλήματος, δεν αφορά μόνο τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αλλά πρώτα από όλα των μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών που αναγκάζονται κάθε χρόνο ν΄ αλλάζουν εκπαιδευτικό, να κόβεται βίαια η παιδαγωγική σχέση εμπιστοσύνης, που δύσκολα χτίζεται και είναι απολύτως αναγκαία για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Γι΄ αυτό το λόγο είναι αναγκαίο εδώ και τώρα να γίνουν μαζικοί – μόνιμοι διορισμοί,
να πάψει το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς!!

Είναι κρίσιμο ζήτημα να μην περάσει το «διαίρει και βασίλευε», η ανθρωποφαγία που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά τους πάντες, να τούς βάλει να τσακώνονται μεταξύ τους, να σπείρει «φρούδες» ελπίδες, την ώρα που τους καταδικάζει στην εναλλαγή ανάμεσα στην ελαστική εργασία και την αδιοριστία, το μόνιμο άγχος για το «αν θα φτάνουν τα μόρια να δουλέψω» ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται να φέρει νέα μέτρα σφαγής για όλο το λαό!

 Μεγάλη ευθύνη απέναντι σε όλο τον κλάδο  έχουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που καλλιεργούν το συντεχνιασμό και τη διάσπαση, που καλλιεργούν αυταπάτες ότι κάποιοι βολεύονται έναντι κάποιων άλλων. Ιδιαίτερη ευθύνη έχει η ηγεσία της ΟΛΜΕ,  που το προηγούμενο διάστημα έστρωσε το χαλί στην κυβέρνηση καταθέτοντας μέχρι και πρόταση νόμου για τα λεγόμενα κριτήρια διορισμών.

                              Σήμερα, οι ανάγκες στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση είναι τεράστιες!
                                                            Τέρμα πια στην κοροϊδία!

ü  Να αποσυρθεί τώρα το προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης.
ü  Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την τροπολογία που ψήφισε στις 29/3!
ü  Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί, όσων δουλεύουν εδώ και χρόνια στην Εκπαίδευση!
ü  ΟΧΙ στη δυνατότητα συμπλήρωσης ωραρίου στην Ειδική Αγωγή από εκπ/κούς της Γενικής Εκπ/σης.
ü  Κάλυψη εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους των αναγκών 5000 μαθητών με διαγνώσεις για παράλληλη στήριξη με ταυτόχρονη κατάργηση του καθεστώτος της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης.
ü  Να καταργηθεί όλο το αντιεκπαιδευτικό οπλοστάσιο το οποίο αξιοποιεί η σημερινή και προηγούμενες κυβερνήσεις (ν.3699/2008,ν.3848/2010, ν.4115/2013,ν.4403/2016, ν. 4415/2016, ν.4452/2017).
ü  Για όσο θα συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της μόνιμης αναπλήρωσης, οι αναπληρωτές να προσλαμβάνονται όλοι σε μια φάση από τη 1η Σεπτέμβρη, να έχουν τις ίδιες άδειες, τα ίδια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα με τους μονίμους. Τους καλοκαιρινούς μήνες να παίρνουν όλοι επίδομα ανεργίας χωρίς περιορισμούς!

Ø  Όλοι στις πολύμορφες πρωτοβουλίες στα πλαίσια της εβδομάδας δράσης για Μόνιμους Διορισμούς από τις 3-7 Απρίλη.
Ø  Όλοι στις στάσεις εργασίας και στις συγκεντρώσεις στις 4 & 5 Απρίλη.

     Ø  Όλοι στο συλλαλητήριο  στις 7 Απρίλη, 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου