Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

12 Μαΐ 2017

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 10 Π.Μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ 4ο  ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Το περιεχόμενο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα προβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  για την οποία  φτάνει στο σημείο να μπλέξει τη χώρα μας σε επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους είναι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.  

       Για το λαό  το νέο πακέτο μέτρων που  αποτελεί το 4ο μνημόνιο:

   §  Επεκτείνει τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τσακίζει τους μισθούς μας!
    §  Απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις,
    §  Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα!
  §  Κλέβει από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο.
  §  Καταργεί την Κυριακή-αργία!
  §  Τσακίζει ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που παίρνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.
  §  Εξαϋλώνει το επίδομα θέρμανσης.
  §  Βάζει νέους "κόφτες" στην Υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.
  §  Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, το λαϊκό εισόδημα θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο.
  §  Απελευθερώνει πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των "κόκκινων" δανείων σε ντόπια και ξένα funds.
  §  Θέλει να βάλει  στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση! Βάζει νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, ενώ  φέρνει την ανταπεργία των εργοδοτών από το παράθυρο.
  §  Διατηρεί  μειωμένες τις δαπάνες σε όλες τις βαθμίδες, με τον αυτόματο κόφτη σε ετοιμότητα  για νέες μειώσεις.
  §  Γενικεύει τη μερική απασχόληση των χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.
  §  Προσφέρει φθηνούς εργαζόμενους  στους  εργοδότες  με την ταμπέλα της μαθητείας. 
  §  «Εξαγγέλλει»  διετές νηπιαγωγείο  το οποίο δεν εφαρμόζεται, λόγω ελλείψεων σε υποδομές και εκπαιδευτικούς  αφού   ο Υπ. Παιδείας, μία μέρα μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, παρέπεμψε στο τέλος του επόμενου ...τριετούς (!) την καθιέρωση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής,  επικαλούμενος τις οικονομικές δυσκολίες, τα υπαρκτά προβλήματα υποδομών στα Νηπιαγωγεία (για τα οποία δεν πήρε κανένα μέτρο και η κυβέρνησή του) και ότι η κοινωνία δεν έχει πειστεί για την ανάγκη καθιέρωσής της και πρέπει να γίνει ζύμωση για να μην υπάρξουν "κρίσεις" και "συγκρούσεις", ενισχύοντας με τα λεγόμενά του τη βολική αλληλοφαγωμάρα που προωθούν διάφορα κέντρα (κυβέρνηση, ΚΕΔΕ, Δήμοι, ΠΟΕ-ΟΤΑ...)!

Τα "αντίμετρα", που αναφέρει η κυβέρνηση, είναι κοροϊδία. Μεγάλο κομμάτι των δήθεν "αντιμέτρων" ενισχύει ακόμα περισσότερο τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες έχουμε τη δύναμη να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Εμείς έχουμε το δίκιο και τη δύναμη!

Η απάντηση στη θρασύτητα του πρωθυπουργού  και της συγκυβέρνησης  είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μάη  και η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ. (προσυγκέντρωση 9.30 π.μ. Μοναστηράκι)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου