Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

4 Απρ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 5/4

Μαζική συμμετοχή ενάντια στην τροπολογία για την Ειδική Αγωγή

Με μια δυναμική και μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, γενικής και ειδικής αγωγής, φοιτητές και γονείς, ένωσαν  τις φωνές τους ενάντια στη νέα τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση ομολογεί από τη μια πως οι δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν «αδύνατο» τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών τουλάχιστον μέχρι το 2019.
Από την άλλη με υπουργική απόφαση απαξιώνοντας το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία, επιχειρεί σοβαρές ανατροπές στον τρόπο πρόσληψεων, οι οποίες οδηγούν σε αλλαγές στη σειρά κατάταξης στους πίνακες αναπληρωτών, και ουσιστικά στον καθορισμό κριτηρίων με σκοπό την απόλυση αναπληρωτών κι όχι προσλήψεων και αποτελούν προάγγελο για όλη την εκπαίδευση, διαμορφώνοντας μία εργασιακή ζούγκλα με πρώτο θύμα τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.                                                                                      Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου μας, μαζί με  εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής, φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Βόλου αλλά και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής.   Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έστησαν σκηνές έξω από το υπουργείο Παιδείας και παραμένουν συγκεντρωμένοι σε ολονύχτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας δηλώνοντας πως δεν υποχωρούν αν δεν παρθεί πίσω το σχέδιο υπουργικής Απόφασης.
Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» κηρύσσει για αύριο Τετάρτη 5 Απρίλη 2017,  3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 8π.μ. ως τις 11π.μ. για όλους τους συναδέλφους που θα διαδηλώνουν στο Υπουργείο Παιδείας και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά και στην 3ωρη στάση που κήρυξε η ΔΟΕ  από τις 11π.μ ως τη λήξη του πρωινού και απογευματινού ωραρίου και στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στη 1 το μεσημέρι. 
                                                                                     ΤΟ Δ.Σ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου