Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

21 Νοε 2014

Aλληλεγγύη στους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες του καταυλισμού του Λαυρίου

Στο Λαύριο υπάρχει ένας καταυλισμός Κούρδων πολιτικών προσφύγων, που στοιβάζονται κατά εκατοντάδες, με απαράδεκτες συνθήκες κράτησης. 
Πρόκειται για οικογένειες απ΄ αυτές που πέρασαν τη θάλασσα μέσα στις παλιόβαρκες των δουλεμπόρων. 
Γι αυτούς που οι συμπατριώτες τους πολεμούν στο Ιράκ, στην Τουρκία και στη Συρία για να αποκτήσουν πατρίδα και κράτος. 
Πρόκειται για πολιτικούς πρόσφυγες, που αν επιστρέψουν στη χώρα τους θα αντιμετωπίσουν από τη φυλάκιση μέχρι τα βασανιστήρια ή και την εκτέλεση.  Πρόκειται γι  αυτούς που ήρθαν στην Ελλάδα σαν ενδιάμεσο σταθμό προς την Ευρώπη, αλλά οι Ελληνικές κυβερνήσεις με βάση τις Ευρωπαϊκές οδηγίες («Δουβλίνο ΙΙ» κλπ), τους το απαγορεύουν, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται στη χώρα μας. 
Πρόκειται γι  αυτούς που έχουν ζητήσει άσυλο απ΄ την Ελλάδα, αλλά η διαδικασία είναι πολύ αργή κι απαγορευτική. 
Πρόκειται γι  αυτούς που ουσιαστικά είναι κρατούμενοι στη χώρα μας γιατί δραπέτευσαν απ΄ την κόλαση που τους έφεραν οι ιμπεριαλιστές στη χώρα τους κι αναζητούν μια καλύτερη ζωή κάπου αλλού. 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» οργανώνει καμπάνια αλληλεγγύης προς τους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες του Λαυρίου.

Μαζεύουμε δώρα για τα παιδιά τους (παιχνίδια, σχολικά, ρούχα, τρόφιμα κλπ).

Η παράδοση των δώρων που θα μαζευτούν θα γίνει την Κυριακή 21 του Δεκέμβρη και θα συνδυαστεί με :
  • Ημερήσια εκδρομή στο Λαύριο. 
  • Ξενάγηση στα αρχαία ορυχεία του Λαυρίου, αλλά και των αρχών του 20ου αιώνα. Ξεναγός μας ... ποιoς άλλος ! Η Νατάσσα Αβραμίδου. 
  • Επίσκεψη στον καταυλισμό του Κούρδων πολιτικών προσφύγων. Παράδοση των δώρων. Συζήτηση μαζί τους. Ενημέρωση για τον αγώνα τους.
  • Μαζεύουμε δώρα για τα παιδιά τους στα σχολεία μας, μέχρι 15 του Δεκέμβρη.  Σύντομα θα ανακοινώσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης – εκδρομής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου