Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

23 Οκτ 2014

ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στην προσπάθεια  διείσδυσης-παρέμβασης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στο χώρο της εκπαίδευσης -που εκδηλώνεται με αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε γραφεία χρυσαυγιτών βουλευτών, με ερωτήσεις στη Βουλή ενάντια σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις σχολείων, με απειλές σε εκπαιδευτικούς και ανοιχτή ναζιστική προπαγάνδα από πυρήνες της- εντάσσεται και η εμφάνισή της στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων. 
Χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο με 2 φασίστες εκπαιδευτικούς (που εμφανίζεται ως «Εθνικιστικό Μέτωπο») ανακηρύχτηκε επίσημα από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης  ως υποψήφιο για τις εκλογές αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 5 του Νοέμβρη.
Μόνο τυχαία δεν είναι η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών με αφορμή τις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια αφού ειδικά αυτές  οι εκλογές διεξάγονται με ευθύνη της Διοίκησης και δεν είναι αρχαιρεσίες συνδικαλιστικών σωματείων.
Το ζήτημα είναι σοβαρό! 
Ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι πια ολοφάνερος σε όλο τον ελληνικό λαό!
Απόπειρες και δολοφονίες αγωνιστών, μαχαιρώματα μεταναστών, ρατσιστικό δηλητήριο του μίσους, αντικομμουνισμός και μια απέραντη έχθρα για το εργατικό-λαϊκό κίνημα πάνε χέρι-χέρι με τη διεκδίκηση επιπλέον φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (ιδίως των εφοπλιστών), τα δουλεμπορικά γραφεία εργασίας των 18 €, την απαίτηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών και αντικατάστασή τους με ανέργους των 14€ αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί το βούρδουλα και το μπαμπούλα του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Ταυτόχρονα η Χ.Α. χρησιμοποιείται και ως άλλοθι για τις ανιστόρητες θεωρίες των 2 άκρων, της ταύτισης δηλ. φασισμού και κομμουνισμού που αποτελεί την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτρέφει και ενισχύει τα ναζιστικά εγκληματικά μορφώματα τύπου Χ.Α.
Στην ίδια ανιστόρητη θέση –με αφορμή το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο στη Θεσσαλονίκη- κατέφυγε πρόσφατα σε συνέντευξή του και ο υπουργός Λοβέρδος, ο οποίος αποφεύγοντας να πάρει θέση απέναντι στη ναζιστική, φασιστική ιδεολογία του μίσους που πρεσβεύει η Χ.Α. βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει «να βγουν οι ιδεολογίες έξω από το σχολείο» για να μείνει προφανώς απερίσπαστη η κυρίαρχη αστική ιδεολογία στο μάθημα της υποταγής και της αποδοχής της εκμετάλλευσης.  
Απέδειξε έτσι ο υπουργός ότι η ανιστόρητη θεωρία της ταύτισης φασισμού – κομμουνισμού συνεχίζει να αποτελεί την επίσημη «γραμμή» και του Υπουργείου Παιδείας, αφού ξεκινώντας από το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο πολύ γρήγορα έφτασε να μιλά για την «κομμουνιστική συνδικαλιστική παράταξη».
Κι όλα αυτά σε συνέντευξή του με θέμα το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο στο ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης! 
Δεν πρόκειται όμως και για το πρώτο ολίσθημα…
Μόλις πριν από μια βδομάδα το Υπουργείο Παιδείας, ικανοποιώντας τις αξιώσεις της Χρυσής Αυγής που είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ζητούσε από τους εκπαιδευτικούς στην Κεφαλονιά να εξηγήσουν(!) γιατί κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από χέρι χρυσαυγίτη.
 
Η εγκληματική ναζιστική ιδεολογία δεν έχει θέση στην Εκπαίδευση, δεν έχει θέση στα συνδικάτα, δεν έχει θέση στον ελληνικό λαό!
Οι δάσκαλοι, που συμμετείχαν μαζικά στον αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, να μη δείξουν καμιά ανοχή στους φασίστες, να μην επιτρέψουν στο ναζιστικό δηλητήριο του μίσους να ποτίσει τα σχολεία, να μιλήσουν ανοιχτά στους μαθητές τους για την εγκληματική φύση του ναζισμού- φασισμού. 
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς: 
ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ  ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» απαιτεί από τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης την ακύρωση του χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου.

Το προεδρείο της Γ.Σ.
Ηράκλειο
21 Οκτώβρη 2014

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου