Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

11 Οκτ 2014

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Θέμα : Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», καλεί τα μέλή του σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., όπως προβλέπεται απ΄ το καταστατικό του Συλλόγου μας (΄Aρθρο 13 του καταστατικού).
1.      Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Τρίτη 21 του Οκτώβρη, στις 8,30 π.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. (Σοφίας και Νεότητας Νέο Ηράκλειο). Τη μέρα αυτή, έχουμε εξασφαλίσει άδεια μιας μέρας, για όσους συναδέλφους πάρουν μέρος στις διαδικασίες αυτές του Συλλόγου (Σας την επισυνάπτουμε: Άδεια απουσίας στους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ).

2.      Ημερήσια διάταξη :
·         Εκλογή προεδρείου
·         Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.
·         Οικονομικός απολογισμός – Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
·         Ψήφιση οικονομικού απολογισμού.
·         Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
·         Τοποθετήσεις στον απολογισμό και στο πρόγραμμα δράσης.
·         Eνημέρωση αντιπροσώπων από 83η Γ.Σ Δ.Ο.Ε.
·         Ψήφιση πεπραγμένων.
·         Ψηφίσματα.

3.      Η εκλογική διαδικασία, θα αρχίσει την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο στις 2 μ.μ. και θα λήξει στις 6 μ.μ. Ψηφίζουμε στην εφορευτική επιτροπή δείχνοντας την απόδειξη πληρωμής της συνδρομής

4.      Μέλη του Συλλόγου μας είναι ή μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και  Λυκόβρυσης, ΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (Μόνιμοι, αποσπασμένοι, μεταταγμένοι, αναπληρωτές, ΕΣΠΑ, συμβασιούχοι). Μέλη του Συλλόγου δεν μπορούν να γίνουν (σύμφωνα με πολλές αποφάσεις γενικών μας συνελεύσεων αλλά και του πρόσφατου συνεδρίου της Δ.Ο.Ε.) οι σχολικοί σύμβουλοι, οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης και οι διευθυντές διεύθυνσης καθώς και οι αναπληρωτές τους.

5.      Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου (άρθρο 9 του καταστατικού) είναι να έχει πληρώσει τη συνδρομή του. Η συνδρομή ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ, είναι 30 ευρώ. Απ΄ αυτά τα 24 τα παίρνει η ΔΟΕ. Ο Σύλλογός μας πολλές φορές έχει πάρει σε γενικές συνελεύσεις του, αποφάσεις – προτάσεις προς τη ΔΟΕ για δραστική μείωση της συνδρομής, που όμως – άλλες τόσες φορές - δεν έγιναν αποδεκτές στο συνέδριο της ΔΟΕ, εξ αιτίας της πλειοψηφίας της ΔΟΕ. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων, μπορούν όποιοι θέλουν, να δώσουν τη συνδρομή σε δυο δόσεις: μια τώρα και μια μέχρι τις εκλογές αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΔΟΕ που θα γίνουν το Μάη. Tη συνδρομή μπορούμε να τη δίνουμε μέχρι και την ώρα της ψηφοφορίας. Καλό θα ήταν και θα διευκόλυνε, στα σχολεία να μαζευτούν οι συνδρομές από πριν και να δοθούν στα μέλη του Δ.Σ. που είναι υπεύθυνα για το κάθε σχολείο.

6.      Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας = σαν παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι - έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου.  Προθεσμία για κατάθεση ψηφοδελτίων, την Τετάρτη 15 του Οκτώβρη, μέχρι τις 2 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας).

7.      Η συνεδρίαση της εξελεγκτικής επιτροπής θα γίνει την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ.

8.      O απολογισμός του ΔΣ καθώς και ο οικονομικός ισολογισμός θα σταλεί στα mail των σχολείων σύντομα.

Η ανακοίνωση αυτή καθυστέρησε, γιατί περιμέναμε να εγκριθεί η άδεια απ΄ τη διεύθυνση, από τις αρχές Σεπτεμβρίου (Έχουμε στείλει τρεις αιτήσεις).
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές. Το μοναδικό μας όπλο, απέναντι στην πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε είναι το σωματείο μας. Και χρειάζεται να το στηρίξουμε αλλά και να το υπερασπιστούμε,  σήμερα που η κυβέρνηση απεργάζεται τρόπους για το χτύπημα των συνδικάτων και του κινήματος συνολικά.
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και είναι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσουμε τον αγώνα και τη συλλογική μας ζωή και δράση.

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                        ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου