Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

16 Οκτ 2014

Εκδήλωση προς τιμή του χαράκτη, ζωγράφου, συγγραφέα αντιστασιακού Γιώργου Φαρσακίδη (ΦΩΤΟ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση προς τιμή του χαράκτη, ζωγράφου, συγγραφέα αντιστασιακού Γιώργου Φαρσακίδη οργάνωσαν και πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και «Σωκράτης», στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας.

Εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και καλεσμένων, μεταξύ των οποίων  ξεχωριστή θέση είχαν ο ίδιος ο τιμώμενος Γιώργος Φαρσακίδης, συγκρατούμενοί του, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ και άλλοι αντιστασιακοί, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Σπύρος Χαλβατζής.

Χαιρετισμό απηύθηνε ο γιατρός πρόεδρος του Σωματείου του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός κ. Ηλίας Σιώρας, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Μουσγάς, αναφερόμενος σε σημαντικούς σταθμούς της προσωπικής συμβολής του Γ. Φαρσακίδη στη νεότερη πολιτική ιστορία του λαού μας. 


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η απαγγελία ποιήματος του Τάσσου Λειβαδίτη για τη Μακρόνησο, από τον συγκρατούμενο του συγγραφέα τον κ. Σωτήρη Κράνια.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με θεατρική απόδοση κομματιών απ΄ τα βιβλία του συγγραφέα, καθώς και μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα του Δ.Κανέλλου.

Στο χώρο υπήρχε έκθεση έργων του Γ. Φαρσακίδη και έκθεση των βιβλίων που έγραψε.  

Ο συγγραφέας δώρισε στους δύο συλλόγους έναν αριθμό αντίγραφων των έργων του, για τα σχολεία.




Το Δ.Σ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου