Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

3 Οκτ 2014

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ «ΤΡΥΠΕΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ.

Φέτος, για πρώτη φορά, εμφανίζεται τόσο έντονα το φαινόμενο η διοίκηση να σας αναθέτει οτιδήποτε άλλο ακτός απ΄ το μάθημα της ειδικότητάς σας. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες ΠΕ 05 και 07 (Γαλλικών και Γερμανικών), κάνουν στα σχολεία μουσική, θεατρική αγωγή, ευέλικτη ζώνη, ακόμα και μαθηματικά στην πρώτη τάξη.
Είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η διοίκηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το περιεχόμενο των μαθημάτων. Αρκεί να «βγαίνει» το πρόγραμμα 8-2, χωρίς άλλους επι πλέον διορισμούς. Προσπαθούν με ότι έχουν, να καλύψουν όπως – όπως όλο το πρόγραμμα.

Η εμμονή της διοίκησης σ΄ αυτή τη μεθόδευση κι η γενίκευση αυτού του φαινομένου δείχνει ότι δεν έχουν σκοπό να τοποθετήσουν άλλους εκπαιδευτικούς των άλλων ειδικοτήτων κι αυτό που σας ζητούν πρόκειται να είναι μόνιμο.

Η άρνηση της διοίκησης να δώσει γραπτά αυτές τις εντολές δεύτερης και τρίτης ανάθεσης σ΄ όσους από σας (αλλά και στο Σύλλογό μας) το ζήτησαν, δείχνει ότι δεν μπορεί να το κάνει, αφού είναι πασιφανώς παράλογο, αντιπαιδαγωγικό, αλλά και παράνομο.



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»

  • Καλεί τους συναδέλφους/φισσες των γαλλικών και γερμανικών να ζητούν γραπτά όποια εντολή ανάθεσης άλλου μαθήματος. Αλλιώς να αρνούνται την εκτέλεση της σχετικής εντολής.
  • Να έχετε υπόψη σας ότι η «ευέλικτη ζώνη» δεν είναι μάθημα που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου. Κι αυτός είναι ένας λόγος παράπάνω για να αρνηθείτε να την κάνετε.
  • Τους καλούμε να υπερασπιστούν την επιστήμη τους και την παιδαγωγική τους υπόσταση. Οι καθηγητές των Γαλικών και των Γερμανικών δεν είναι (και δεν πρέπει να γίνουν) τα «μπαλαντέρ» των σχολείων που καλύπτουν «τρύπες» του προγράμματος.
  • Απαιτούμε μικρά τμήματα των 10-12 μαθητών, με παράλληλη διδασκαλία Γαλλικών – Γερμανικών στα ίδια τμήματα.
  • Καλούμε τους συναδέλφους αυτών των ειδικοτήτων να συσπειρωθούν κι αυτοί στο σωματείο μας και να πάρουν μέρος ενεργά στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές για ανάδειξη Δ.Σ. (21/10).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ 
ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου