Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

8 Σεπ 2014

Για το ερωτηματολόγιο της σχολικής συμβούλου των νηπιαγωγών κας Σέργη.

Μετά και από το «myschool», o «big brother» και το συστηματικό φακέλωμα των μαθητών, απ΄ την πιο τρυφερή ηλικία, γίνεται «μόδα» και στόχευση μέσα στα σχολεία, από τα στελέχη της εκπαίδευσης.
Ολοένα και πιο πλατιά διαδίδεται η συνήθεια να φτιάχνονται «τράπεζες δεδομένων», που «διατίθενται» ... «αύριο» σε εταιρείες και που περιέχουν κάθε λογής πληροφορίες για το «άτομο», απ΄ τη μικρή του ηλικία. 
Σ΄ αυτά τα πλαίσια, «έπεσε» και το ερωτηματολόγιο που έστειλε η σχολική σύμβουλος των νηπιαγωγών, κυρία  Γιάννα Σέργη (Σας το επισυνάπτουμε ΕΔΩ). Ένα ερωτηματολόγιο που ζητά απ΄ τις νηπιαγωγούς να το ζητήσουν συμπληρωμένο από κάθε γονιό κι έχει μέσα πληροφορίες για το παιδί τους: 
Τι τρώει; Πώς κοιμάται; Πώς το μεγαλώνουν (όλες τις λεπτομέρειες); Πώς επιβάλλουν την πειθαρχία στο σπίτι; Ποιες είναι οι αδυναμίες του χαρακτήρα και οι επιθυμίες του; Πόσο ασχολείται με το computer και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια; Πόσο βλέπει τηλεόραση; Ποιό παραμύθι του αρέσει; Τι φοβάται; Ποια είναι τα αγαπημένα του αντικείμενα;  Τι προβλήματα υγείας έχει; κλπ. 
Και βέβαια, καταλήγει με το: «Τι θα θέλατε να σημειώσετε σχετικά με τη δυνατότητά σας να προσφέρετε στο Νηπιαγωγείο για το καλό όλων των παιδιών;» ... λες κι είναι υπόθεση του κάθε γονιού αυτό, κι όχι του κράτους και των Δήμων που έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης».
  • Καλεί την κυρία Σύμβουλο να αποσύρει το ερωτηματολόγιο αυτό, το οποίο δεν κατανοούμε σε τι είναι απαραίτητο. Ή έστω «χρήσιμο». 
  • Καλεί τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς να μη συμπληρώσουν κανένα απ΄ αυτά τα απαράδεκτα ερωτηματολόγια της αξιολόγησης. 
  • Όποιες πληροφορίες είναι απραίτητες στη συνάδελφο νηπιαγωγό, μπορεί να τις πάρει με την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ επαφή με τους γονείς του νηπίου. Δεν είναι απαραίτητο να μπαίνουν και σε τράπεζες δεδομένων τα πιο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κάθε παιδιού. 
  • Αν τώρα, κάποιος χρειάζεται αυτές τις πληροφορίες για να κάνει μια στατιστική έρευνα για κάποιο διδακτορικό ή μεταπτυχιακό ή βιβλίο, οφείλει να το πει και να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο ανώνυμα μόνο όποιοι το επιθυμούν. 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου