Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

8 Σεπ 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

Κινητοποίηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης». Για άλλη μια φορά, την κινητοποίση του Συλλόγου μας, βρέθηκε να την «περιμένει» μια αντιπροσωπεία … αστυνομικών. Κατά τα άλλα :
Επιτέλους ο Διευθυντής ήταν εκεί και συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου. Είτε πρόκειται για «αλλαγή τακτικής» (αφού βλέπει ότι η προηγούμενη τακτική του δεν τον βοήθησε), είτε είναι «προεκλογική προσαρμογή (ενόψει εκλογών για το ΠΥΣΠΕ), αυτή τη φορά έκανε αυτό που  πρέπει και που είναι αυτονόητη υποχρέωσή του.
Επί της ουσίας, θέσαμε και συζητήθηκαν, όλα σχεδόν τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τα σχολεία. Συγκεκριμένα :
1.      Ολοήμερο : Τα ολοήμερα - είπε - θα λειτουργήσουν με ένα δάσκαλο και τουλάχιστον μια ειδικότητα το καθένα, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα υπάρχει σε κάθε σχολείο από ένας. Μένει αυτό να «αποδειχθεί» στην πράξη. Πάντως, την ώρα που γράφεται αυτή η ανακοίονωση, τα περισσότερα σχολεία, δεν έχουν ακόμα δάσκαλο για το ολοήμερο. Περιμένουμε λοιπόν να τοποθετηθούν.
2.      Κενά και υπεραριθμίες : Με βάση τα κενά και τις υπεραριθμίες (Στη Β΄ Αθήνας 103 κενά και 79 υπεραριθμίες. Στα σχολεία του Συλλόγου μας 30 κενά  και 23 υπεραριθμίες) που ήδη ανακοινώθηκαν,  ο Διευθυντής δεσμεύτηκε ότι κανένας υπεράριθμος δεν πρόκειται να μετακινηθεί εκτός ΠΥΣΠΕ (όπως πέρσι). Η εξέλιξη αυτή, έχει οπωσδήποτε σχέση και με την αποφασιστική στάση του Συλλόγου από πέρσι. Παραμένει βέβαια ακατανόητο το πώς σε μια περιοχή που έχει τόσα κενά, υπάρχουν και ... υπεράριθμοι. Η μόνη ερμηνεία είναι ότι πρέπει να υπηρετείται διαρκώς η κινητικότητα. Κι ότι ακόμα κι όταν δεν μετακινούνται συνάδελφοι στη νέα Πέραμο ή αλλού, πρέπει να νιώθουν πάντα την ανασφάλεια και να πείθονται ότι «είναι τυχεροί» που δεν πήραν πάλι ... των οματιών τους και φέτος. 
3.      Νηπιαγωγεία : Δήλωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για να γραφτούν άλλα προνήπια.
4.      Συγκρότηση τμημάτων : Επιμένει στο «25 + 10%» (δηλαδή 27!!!) και δηλώνει ότι τα παιδιά που γράφονται πάνω απ΄ αυτό το νούμερο «αναλαμβάνει εκείνος να πείσει τους γονείς να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο». Είπε επίσης ότι όπου υπάρχει μαθητής με διάγνωση ΚΕΔΥ, θα μειώνεται το σύνολο της τάξης κατά 3, αλλά από τους 25 +10%.
5.      Ειδικότητες : Δήλωσε ότι περιμένει τις τοποθετήσεις τους.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» επισημαίνει ότι αυτές οι «προσαρμογές» που κάνουν, δε λύνουν επί της ουσίας κανένα θέμα.
Καλούμε τους συναδέλφους και τους διευθυντές να υπερασπίσουν το ολοήμερο, το σχολείο τους, την ομαλή λειτουργία του και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Αλλά και την οικογενειακή ζωή των συναδέλφων και των μαθητών μας.
Τους καλούμε να αποφασίζουν για όλα τα θέματα που αφορούν το κάθε σχολείο, στο Σύλλογο Διδασκόντων. Να σκεφτούν και να δράσουν ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ως ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ κι όχι σαν υποχείρια της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής.
Καλούμε τους συναδέλφους να απαιτούν γραπτά κάθε αυθαίρετη εντολή που τους δίνεται και να ενημερώνουν αμέσως το Σύλλογο για κάθε θέμα, ώστε να δούμε σε τι ενέργειες θα προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε κάθε αυθαιρεσία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου