Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

19 Ιαν 2014

Απάντηση στην πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Περικλής», για συνάντηση των Συλλόγων της Β΄ Αθήνας.

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                            
Αρ.Πρωτ. 73
Νέα Ιωνία 19/1/2014
Προς : Τα μέλη του Συλλόγου μας. Τον τύπο.
Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου και «Περικλής».
 
Θέμα : Απάντηση στην πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Περικλής», για συνάντηση των Συλλόγων της Β΄ Αθήνας.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, θεωρεί ότι σήμερα δεν είναι η κατάλληλη ώρα, για να επιβεβαιώσουμε πάλι τη δεδομένη αντίθεσή μας ενάντια αξιολόγηση και γενικότερα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για την παιδεία. Τώρα είναι ώρα δράσης. Ιδιαίτερα αυτούς τους μήνες, που κορυφώνεται η δράση μας  ενάντια στην αξιολόγηση.
 
Ø     Εξ΄ άλλου, είναι βέβαιη, σταθερή και δημόσια διατυπωμένη αυτή η αντίθεσή όλων μας. Αντίθεση που μένει να αποδειχθεί με τις πράξεις μας.
Ø     Είναι ακόμα γνωστές, μαζικές, αναλυτικές και κατηγορηματικές οι συλλογικές αποφάσεις μας, για τον τρόπο που σκοπεύουμε να αποκρούσουμε αυτή την επίθεση της κυβέρνησης. Εμείς είμαστε ήδη στο στάδιο της υλοποίησης των αποφάσεών μας και συνεχίζουμε να :
 
 ü  Ενημερώνουμε συναδέλφους και γονείς για την αξιολόγηση με κάθε τρόπο.
ü   Προσπαθούμε να πείθουμε τους συναδέλφους να μένουν μακριά από «προγράμματα», «καινοτόμες δράσεις», «πιστοποιήσεις» και «portfolios» που είναι προϋποθέσεις της αξιολόγησης.
ü   Παρεμποδίζουμε - διαλύουμε τα σεμινάρια σχολικών συμβούλων και διευθυντών για την αξιολόγηση, αξιοποιώντας τις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. (και οι σύλλογοι) και καλώντας σε μαζική συμμετοχή των συναδέλφων.
ü  Επαγρυπνούμε για την περίπτωση που θα αποπειραθεί κάποιος επίδοξος «αξιολογητής» να μπει σε σχολείο ή σε τάξη.
ü  Μαζεύουμε μαζικά τις υπογραφές των εκπαιδευτικών ενάντια στην αυτοαξιολόγηση (Στο Σύλλογό μας έχουν υπογράψει σχδον το 80% των εκπαιδευτικών).
ü  Παίρνουμε αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση.
ü  Δε συμμετέχουμε στις ομάδες εργασίας.
ü  Διαγράφουμε απ΄ τα σωματεία μας, όσα στελέχη της εκπαίδευσης επιχειρούν να  αξιολογήσουν ή έχουν υψηλή θέση στη διοίκηση (Δ/ντες Δ/νσης, κλπ).
 
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση έχουμε κάνει πολλά, αλλά έχουμε κι άλλα πολλά ακόμα να κάνουμε.
 
Και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κινητοποιηθούμε, όποτε χρειαστεί, όπως κάναμε πάντα μέχρι τώρα (παρεμπόδιση σεμιναρίου διευθυντών ειδικών σχολείων, επανειλημμένες παρεμβάσεις στο ΠΥΣΠΕ, τρεις – τέσσερεις κινητοποιήσεις στην περιφέρεια, έμπρακτη απόκρουση του myschool, κλπ), με τη συμμετοχή πάντα και αρκετών συναδέλφων (εκτός απ΄ τα μέλη Δ.Σ.).
 
Προφανώς είμαστε για όλα αυτά (όπως πάντα άλλωστε) σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση.
 
Νομίζουμε λοιπόν ότι τον όποιο χρόνο διαθέτει ο καθένας μας, χρειάζεται να τον διαθέσουμε για την υλοποίηση των αποφάσεων μας, για την διαρκή επαφή με τα σχολεία και τους συναδέλφους, για να σπάσουμε το φόβο ή το δισταγμό. Κι όχι σε ατέρμονες συζητήσεις «κορυφής», για την επιβεβαίωση αποφάσεων δεδομένων και ειλημμένων εδώ και πολύ καιρό.
 
Οι συζητήσεις … «κορυφής», δεν είναι … «μορφές πάλης».
 
Και το σωματείο είναι και πρέπει να είναι όργανο δράσης και υλοποίησης αποφάσεων κι όχι «λέσχη συζητήσεων» κι έκδοσης ψηφισμάτων που μένουν … κούφια λόγια.
 
Τουλάχιστον αυτό φιλοδοξούμε κι αυτό παλεύουμε να υλοποιήσουμε στο δικό μας σωματείο.
 
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                       ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου