Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

23 Ιαν 2014

Κενά και ελλείψεις ΚΑΙ σε γυμναστές (που καλύπτονται από δασκάλους που τους υποχρεώνουν να «κάνουν» τη δουλειά των γυμναστών) !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                   
Αρ. Πρωτ. 75
Νέα Ιωνία   22/1/2014

Προς : Τα μέλη του Συλλόγου μας. Τον τύπο. Τη Δ/νση Α΄ Βάθμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας.
 
Θέμα : Κενά και ελλείψεις ΚΑΙ σε γυμναστές (που καλύπτονται από δασκάλους που τους υποχρεώνουν να «κάνουν» τη δουλειά των γυμναστών) !
Στα περισσότερα σχολεία της Β΄ Αθήνας, η διοίκηση έχει ουσιαστικά καταργήσει (ή υποβαθμίσει) τα ολοήμερα για να βάλει τους δασκάλους σε τάξεις (π.χ. 16ο Δ. Σχ. Ν. Ιωνιας), κλπ. Τώρα έφτασαν ακόμα και στο σημείο να … «βαφτίζουν» τους δασκάλους … «γυμναστές» και να τους αναθέτουν τη γυμναστική, για να βγαίνει το πρόγραμμα του σχολείου. Αρκετά τα παραδείγματα (Π.Χ. Διαπολιτισμικό).
Κι είναι να απορεί κανείς:

·  Ποιος νομιμοποιεί αυτή την πράξη; Ποιος το εφαρμόζει χωρίς να λογαριάζει νομιμότητα, παιδαγωγική, ομαλότητα στη λειτουργία του σχολείου; Οι σχολικοί σύμβουλοι της Φυσικής Αγωγής τι λένε γι  αυτό;

·   Πού πήγε όλη η περιβόητη «αυστηρότητα» του «survey» (και πολύ περισσότερο του myschool); Πώς περνά στο «σύστημα» και στο πρόγραμμα του σχολείου ένας συνάδελφος με πτυχίο δασκάλου σαν … γυμναστής;

Όλες οι πλευρές της ζωής στο σχολείο, έχουν κοινό «παρονομαστή» που είναι η κυβερνητική πολιτική της υποβάθμισης του σχολείου. Σ΄ αυτή την επίθεση οι εκπαιδευτικοί δε μένουν αδιάφοροι. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø  ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ  ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Ø  ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 20 ΜΑΘΗΤΩΝ (15 ΣΤΑ ΝΗΠ/ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).

Ø  ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ «ΠΑΙΔΟΦΥΛΑΚΕΣ».


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»,

προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση της Β΄ Αθήνας,

τη Δευτέρα 27 του Γενάρη 2014, στις 2 μ.μ.

Καλούμε τους Συλλόγους διδασκόντων που έχουν παρόμοιο πρόβλημα

να ενημερώσουν το Σύλλογο για το αν έχουν τέτοιο θέμα στο σχολείο τους

και να εκπροσωπηθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ         ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ
Πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί προκειμένου να διαβάσετε τις επιστολές της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής και του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Β΄Αθήνας:  Επιστολές

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου