Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

16 Ιαν 2014

Κρατικός Προϋπολογισμός 2014 :Ετοιμάζουν 1676 νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων


 
Αρ.Πρωτ. 70
Νέα Ιωνία 14/1/2014
Προς : Τα μέλη του Συλλόγου μας. Τον τύπο.
Κρατικός Προϋπολογισμός 2014 :
Ετοιμάζουν 1676 νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

Για άλλη μια χρονιά, ο κρατικός  προϋπολογισμός είναι φιλομονοπωλιακός κι αποτυπώνει την ένταση της επίθεσης σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.  Η παιδεία, ως δικαίωμα, βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο, μαζί με την υγεία, την ασφάλιση και την πρόνοια. Ο νέος Κρατικός Προϋπολογισμός λειτουργεί σαν εργαλείο για τις αναδιαρθρώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, για το νέο σχολείο της αγοράς και της ΕΕ.  
 
Στην εισηγητική έκθεση γίνεται ειδική αναφορά στη συνεισφορά της εκπαίδευσης στη συνολική μείωση που έχει επιτευχθεί στο γενικό σύνολο μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, χάρη στον περιορισμό των προσλήψεων και στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.  Οι νέες περικοπές θα προστεθούν στις προηγούμενες που συνδέθηκαν με τη δραστική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, τις μεγάλες μειώσεις των λειτουργικών δαπανών, τις καταργήσεις υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών, την αύξηση αριθμού μαθητών στην τάξη, κλπ. Ήδη τα σχολεία μετρούν δεκάδες χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες από την αρχή της σχολικής χρονιάς, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών και προδιαγράφεται, με μαθηματική ακρίβεια, ότι κάποια μαθήματα δε θα διδαχθούν καθόλου φέτος ή κάποια άλλα θα διδαχθούν λιγότερες ώρες.

Πέρα όμως απ΄ αυτά, θέλουμε να προειδοποιήσουμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους, ότι ο νέος προϋπολογισμός για την παιδεία, έχει άμεση συνάφεια με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, που όπως έχει ήδη ανακοινωθεί προβλέπει για το 2014 :

·  1676 νέες καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων
·   Προεδρ. Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.
·   Νέα μείωση του αριθμού των αναπληρωτών – ωρομισθίων.
·   «Εξορθολογισμό» του μισθολογικού κόστους για τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την είσοδο των ΜΚΟ στα σχολεία, τη μείωση των μισθών αλλά και του αριθμού των μονίμων εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με γονιούς, οφείλουν να παλέψουν ενάντια στον προϋπολογισμό και συνολικά ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων. Χρειάζεται να είμαστε όλο σε επαγρύνηση, για να αποκρούσουμε την νέα απόπειρα συγχωνεύσεων.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                   ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου