Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

27 Ιαν 2014

Παρεμπόδιση "κρυφού" σεμιναρίου αυτοαξιολόγησης σχολικής συμβούλου της Νέας Ιωνίας !

 
ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ «ΚΡΥΦΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ !
Με e-mail που πήγε στα σχολεία τα χαράματα της 24 /1/14 (6,30 το πρωί !!!) και περιείχε στα θέματα την αυταξιολόγηση, η Σχολική Σύμβουλος κα. Παπαγιάννη επιχείρησε να πραγματοποιήσει σεμινάριο για την αυτοαξιολόγηση το ίδιο πρωί (9:30 π.μ. της 24/1/14). Σεμινάριο με τους διευθυντές των 6ο, 7ο , 11ο, 15ο , 16ο και Διαπολιτισμικό, Δημοτικών Σχολείων της Ν. Ιωνίας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το «σεμινάριο» επιχειρήθηκε να γίνει σε σχολείο  όπου υπολειτουργεί το ολοήμερο, αφού πήραν μια δασκάλα στη μέση της χρονιάς και της έδωσαν την Α΄ τάξη, λόγω εγκυμοσύνης της δασκάλας της Α΄ τάξης (16ο Ν. Ιωνίας). Κι ακόμα στην ευθύνη της σχολικής συμβούλου αυτής, είναι και ένα από τα σχολεία όπου δάσκαλος «βαφτίστηκε» … γυμναστής (Διαπολιτισμικό) για «να βγει το πρόγραμμα». (Και για τα δύο αυτά θέματα έχουμε βγάλει ειδικές ανακοινώσεις με Αρ. Πρωτ. 44 και 77). Αυτά όμως, δε θεωρήθηκαν «σοβαρά» θέματα από την σχολική σύμβουλο για να συζητηθούν και δεν υπήρχαν στη θεματολογία του σεμιναρίου.
Το ραντεβού αυτό όμως αυτό σχολικής συμβούλου και διευθυντών, εξελίχθηκε σε …  «ραντεβού στα τυφλά», αφού παρ΄ όλη την προσπάθεια απόκρυψης, το Σωματείο μας το έμαθε και μια   αντιπροσωπεία του Δ.Σ. μαζί και με άλλους συναδέλφους, βρέθηκε εκεί και παρεμπόδισε την πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου.
  • Θέσαμε στους διευθυντές τις θέσεις του Σωματείου και του κλάδου μας για την αξιολόγηση.
  • Τους καλέσαμε να πάρουν υπόψην τους τη συντριπτική διάθεση του κλάδου, όπως αυτή εκφράστηκε με τις υπογραφές των συναδέλφων  και τις αποφάσεις όλων των συλλόγων Π.Ε.     
  • Και να ενημερώνουν το Σύλλογο, στον οποίο λένε ότι είναι ακόμα μέλη, για κάθε τέτοιου είδους απόπειρα.
Τελικά, μετά την αποφασιστική παρέμβαση του Συλλόγου, το σεμινάριο ακυρώθηκε, όπως άλλωστε κι όλα τα παρόμοια σ΄ ολόκληρη τη χώρα.
Ο Σύλλογος Εκπαδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»
Ø  Καλεί όλους τους συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση για κάθε προσπάθεια αξιολόγησης και να ενημερώνουν αυτομάτως το Σύλλογο.  
Ø  Καλεί ιδιαίτερα τους διευθυντές να μην πηγαίνουν σε σεμινάρια με θέμα την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση, όπως επανειλημμένα τους έχει καλέσει ο Σύλλογος και η Δ.Ο.Ε. και να ενημερώνουν το Σύλλογο.
Ø  Καλεί το Σύλλογο Π.Ε. στον οποίο ανήκει η εν λόγω σχολική σύμβουλος, να προχωρήσει στη διαγραφή της (όπως τους το έχουμε ζητήσει και πέρυσι).  Όλοι αυτοί οι «Εφιάλτες - σταυροφόροι» της αξιολόγησης και των απολύσεών μας, δεν έχουν θέση στα σωματεία μας.
Για το Δ.Σ.
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                    ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου