Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

15 Σεπ 2016

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

        «ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι συγκεντρωμένοι απεργοί.
  Με μια δυναμική απεργιακή συγκέντρωση  στο υπουργείο Παιδείας, το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Σεπτέμβρη, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, μόνιμοι και αναπληρωτές εν αναμονή της πρόσληψής τους, διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική που πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καταγγέλλοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης  να προχωρήσει στη λειτουργία των σχολείων όπως - όπως και τα μέτρα που πήρε το προηγούμενο διάστημα, στην τακτική των συνεχών περικοπών  ντύνοντάς τα με παιδαγωγικό περίβλημα, με σκοπό να κρύψει κάτω από το χαλί τις πραγματικές   ανάγκες για μόνιμους μαζικούς διορισμούς.

Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ  ο υπουργός, με προκλητικό τρόπο, έκανε λόγο για «ξεβολεμένες» νηπιαγωγούς και  για «πάρτι» με τις προσλήψεις τα προηγούμενα χρόνια και δήλωσε ό,τι προσλήψεις ήταν να γίνουν στην πρωτοβάθμια έγιναν. Συγκεκριμένα:                                                                 
  • Ο υπουργός σήμερα ανακοίνωσε απολύσεις αναπληρωτών και συνέχεια των περικοπών!! Υποστήριξε πως με 16.000 λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών (μέχρι στιγμής), σε σχέση με πέρσι, «τα σχολεία λειτουργούν χωρίς ελλείψεις(!!)». Ισχυρίστηκε ότι, «δεν προβλέπονται άλλες πιστώσεις για την Πρωτοβάθμια, πλην κάποιων ειδικοτήτων». Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί όλες τις ρυθμίσεις και τροπολογίες των προηγούμενων μηνών, υποστήριξε προκλητικά ότι «τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών από τις ανάγκες», ότι «είχαμε σπατάλη δυνάμεων και πιστώσεων». Χαρακτηριστικά είπε ότι, «πέρσι είχαμε πάρτι με τις προσλήψεις(!!!) και δεν  θα ξαναγίνουν 14.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια», ενώ προανήγγειλε και νέες περικοπές την επόμενη χρονιά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα!!».
  • Σχετικά με το Νηπιαγωγείο, υποστήριξε ότι, «δεν υπάρχει κανένα παιδαγωγικό πρόβλημα», ότι «το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο είναι κατά βάση για χαλάρωση των παιδιών» και ότι «όλη η φασαρία γίνεται γιατί ξεβολεύονται οι Νηπιαγωγοί»! Επίσης προανήγγειλε   το κλείσιμο των «μικρών» 1/Θ και 2/Θ και τη δημιουργία μεγάλων πολυθέσιων Νηπιαγωγείων.
  • Για τους υποτιθέμενους 20.000 μόνιμους διορισμούς ούτε κουβέντα. Η κυβέρνηση μεθοδικά επιδιώκει να δημιουργήσει το κλίμα πως δήθεν δεν υπάρχουν κενά και ανάγκες άρα δεν χρειάζονται και διορισμοί!
-Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις οι οποίες φανερώνουν τις προθέσεις του υπουργείου να λειτουργήσουν τα σχολεία και φέτος χωρίς την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.
-Καταγγέλλουμε την παρουσία των ΜΑΤ γύρω από το υπουργείο Παιδείας καθώς και την απόπειρα σωματικού ελέγχου των μελών του ΔΣ της ΔΟΕ από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Υπουργείου (η οποία φυσικά δεν έγινε αποδεκτή).
                                                 ΚΑΛΕΣΜΑ
Το Δ.Σ.  καλεί όλους τους συναδέλφους να δυναμώσει ο αγώνας για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των παιδιών, μέσα από τη συσπείρωση στο σωματείο μας, τη μαζική συμμετοχή στη νέα έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ,  τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΒΡΗ  στο 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στις 6:30 μ.μ., τη συζήτηση με τους γονείς και τους εργαζόμενους για τον πυρήνα των αλλαγών που προωθούνται μέσα από το Νέου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.
                                                 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου