Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

1 Σεπ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ (30/8)


Την Τρίτη 30/9/2016 συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» με αφορμή  τα προβλήματα  που δημιουργούν στη λειτουγία των σχολείων,  οι κυβερνητικές ρυθμίσεις και οι υπουργικές αποφάσεις για το λεγόμενο «Νέου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικό και Νηπιαγωγείο» καθώς και η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας με την οποία δρομολογούνται η υπεραριθμία και η κινητικότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ κατέληξε ότι η  εφαρμογή αυτής της πολιτικής  έχει ως συνέπεια το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων και αποφάσισε:

1   1)Να καλέσει τα μέλη του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31/8/2016  12:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας.
2   2) Να καλέσει τα μέλη του, συλλόγους γονέων και σωματεία της περιοχής μας σε παραστάσεις διαμαρτυρίας  στη Β΄Δ/νση όποτε το ΠΥΣΠΕ συνεδριάζει για τον ορισμό υπεράριθμων συναδέλφων.
     3)    Να καταγγείλει τις ενέργειες του Δ/ντη του ΠΥΣΠΕ αν συνεχίσει τις προσπάθειες του για σύγκληση συνεδρίασης με θέμα  τον ορισμό πλεονάζοντος και υπεράριθμου προσωπικού.    
     4)    Να καλέσει σύσκεψη των Νηπιαγωγών του συλλόγου την Πέμπτη 1/9/2016  με θέμα τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Υπ. Απόφασης για το «Νέου τύπου ολοήμερο Νηπ/γείο».
     5)    Να εκδώσει ¨σχέδιο απόφασης¨ προς τους συλλόγους διδασκόντων Δημοτικών και Νηπ/γείων  ως  πρακτικό της συνεδρίασής τους την 1/9/2016 που θα  αποστείλουν στη Δ/νση.
     6)    Να συντάξει και να αποστείλει δύο ανοικτές επιστολές προς τους γονείς και των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων για τις επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους από την εφαρμογή του «Νέου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου»  αντίστοιχα. 
     7)    Να προετοιμάσει  έκτακτη Γ.Σ.  ενόψει της προγραμματισμένης απεργιακής κινητοποίησης της ΔΟΕ τη δεύτερη βδομάδα από την έναρξη του σχολικού έτους.  
     8)    Να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών, των συνδικάτων και των σωματείων στις 9/9/2016 στην Ομόνοια .
     9)    Να απευθύνει κάλεσμα σε ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ, Συλλόγους Γονέων και άλλων συνδικαλιστικών φορέων για   συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας  τη δεύτερη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων (ως 16/9).

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

 ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου