Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

30 Σεπ 2016

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας Παρασκευή 30/9 2μ.μ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Παρά τη συνεχιζόμενη  κυβερνητική προπαγάνδα, η χρονιά προχωρά με προβλήματα και δυσκολίες για τη λειτουργία το σχολείου, τη μόρφωση των παιδιών, για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Αντί να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν οι χιλιάδες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς η συγκυβέρνηση  με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τις Τροπολογίες για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνάσιου, τους περιορισμούς στις ειδικότητες των ΕΠΑΛ και τις ομάδες προσανατολισμού, με τις πρόσφατες ρυθμίσεις για την Πληροφορική και τους ξενόγλωσσους, με τις πολλαπλές αναθέσεις δημιουργεί τεχνητά πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς, «δεξαμενή» για την διαρκή κινητικότητα τους.
Η πρόκληση του υπουργείου συνεχίζεται όταν δηλώνει ότι:«Δεν θα πάρουμε αναπληρωτές εις βάρος της ψυχικής ηρεμίας των μαθητών»!! και  ότι «τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πάρτι με τις προσλήψεις»(!!!!)
                      ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ:
  • Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών  και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή.
  • Μαζικούς – Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των αναγκών. 
  • Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση. Καμμιά απόλυση αναπληρωτή.
  • ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους.
  • Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευση ..
  • Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου.
  • Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (15 νηπιαγωγείο, Α, Β, Δημοτικού. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές)
  • Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.
  • Ούτε ένα 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για υλικά, αναλώσιμα.
  •  Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.
  • Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης.
  • Πρόσληψη όλων των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία για καθαρά σχολεία.
  • Μισθολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας & των επιστημονικών προσόντων για μόνιμους και αναπληρωτές. Καμία μείωση μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. Κατάργηση του ν.4354 (νέο μισθολόγιο).
  • Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία εκατοντάδων σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών για την οργάνωση της πάλης για τις ΣΣΕ, την κάλυψη των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
  • Συμμετέχουμε στη συνέντευξη τύπου στις 4/10 και το συλλαλητήριο των σωματείων για τις ΣΣΕ στις 17/10 σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.
·         Στηρίζουμε πολύμορφα, σαν σωματεία,  τις κινητοποιήσεις τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των υπολοίπων εργαζομένων (στις 3/10 τις κινητοποιήσεις των συνταξιουχων, στις 6/10 τις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών, την απεργία στον ΟΑΣΘ, στο Μαρινόπουλο και το Ζούρα, τη 48ωρη απεργία των Ναυτεργατών)
·         Στηρίζουμε και προετοιμάζουμε την κοινή δράση και συμμαχία με τη φτωχή αγροτιά που με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων ετοιμάζεται να βγει ξανά στο δρόμο του αγώνα μέσα στο Οκτώβρη.

Δυναμώνουμε την πάλη για Ενιαίο 12χρόνο Υποχρεωτικό Σχολείο και
              Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν
για όλα τα παιδιά.
   Για Δημοτικό και  Νηπιαγωγείο με διευρυμένη χρονική λειτουργία, με κατάλληλες υποδομές, που θα δίνουν τη     δυνατότητα να  καλύπτονται όλες οι μορφωτικές και διαπαιδαγωγητικές ανάγκες του παιδιού.


Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας Παρασκευή 30/9  2μ.μ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου