Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

9 Σεπ 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Αγαπητοί γονείς

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με μια σειρά ανατροπές στη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου που οδηγούν στην παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των παιδιών μας.
 Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ , των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου  και των απαιτήσεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  για τον «εξορθολογισμό  του κόστους  στην εκπαίδευση», επιχειρεί με μια σειρά  νομοθετικών ρυθμίσεων την εφαρμογή του λεγόμενου «Νέου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού», με την oποία:

-      Καταργεί, επί της ουσίας,  τα Τμήματα Ένταξης και την Ενισχυτική Διδασκαλία.
-      Μειώνει τον αριθμό των μαθητών στα Ολοήμερα Τμήματα (λόγω των περιορισμών που θέτει  για την εγγραφή τους).
-      Συρρικνώνει το πρωινό ωράριο και κόβει χιλιάδες διδακτικές ώρες από  όλες τις ειδικότητες.
-      Δρομολογεί  νέες συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων.
-      Καταργεί  τον υπεύθυνο  δάσκαλο του Ολοήμερου Τμήματος.  
-      Χρησιμοποιεί κάθε μαγικό τρικ για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας προσπαθούν να εξαπατήσουν με προκλητικό τρόπο τους εργαζόμενους, μιλώντας υποκριτικά για ένα "Ενιαίου Τύπου Δημοτικό Σχολείο", που θα ανοίξει στην ώρα του χωρίς κενά.

 Αλήθεια όμως, πώς είναι δυνατόν όταν εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός, όταν υπάρχουν χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις  τα κενά να μειώνονται;
Στην πραγματικότητα  καλούν τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν»!
Ενιαίο όμως δεν είναι το σχολείο που καθορίζει τα μαθήματά του από όποιες ώρες περισσεύουν. Ενιαίο δεν είναι το σχολείο που αποκλείει από τα ολοήμερα τα παιδιά ενάμισι εκατομμυρίου ανέργων. Όπως, φυσικά, πρότυπο σχολείου δεν ήταν και τα ΕΑΕΠ που είχαν προβλήματα παιδαγωγικού χαρακτήρα και τα οποία έγκαιρα είχαν επισημανθεί από το σύλλλογό μας και από πολλούς γονείς.

Με τα μέτρα που παίρνουν στην Παιδεία, οδηγούν σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες, τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των δασκάλων τους  !

Ως εδώ! Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί-γονείς να απαιτήσουμε :

Την άμεση απόσυρση  των νομοθετικών ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία του Νέου Τύπου  Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

ü Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για μόνιμο εκπαιδευτικό  προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. 15 μαθητές στα τμήματα της Α και Β τάξεων. Καμιά από τις υπόλοιπες τάξεις με πάνω από 20 παιδιά.

ü Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για λειτουργικά έξοδα του σχολείου, αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.

ü Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, Ενιαίο 12χρονο Σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, χωρίς την εμπλοκή χορηγών και ΜΚΟ στη χρηματοδότηση και λειτουργία του  για όλα τα παιδιά.

ü Να λειτουργήσουν επιτέλους τώρα και πλήρως τα Τμήματα Ένταξης και η Παράλληλη Στήριξη για όσα παιδιά χρεάζονται ειδική εκπαιδευτική φροντίδα!

ü Ενισχυτική Διδασκαλία στα Δημοτικά, για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

ü Να διδάσκονται όλοι οι μαθητές τη δεύτερη γλώσσα της επιλογής τους.

ü Εγγραφή όλων των παιδιών που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Ολοήμερο χωρίς όρους και προϋποθέσεις με δάσκαλο υπεύθυνο για τη λειτουργία του.

ü Να εφαρμοστεί επιτέλους η μείωση του αριθμού των μαθητών του τμήματος όταν υπάρχει παιδί με διάγνωση για ειδική εκπαιδευτική φροντίδα, όπως προβλέπει η νομοθεσία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου